Wintersun, Whispered, Black Therapy

Kdaj: ponedeljek, 25. september 2017 19:00
Kje: Cvetličarna

Finska melodic death metal senzacija Wintersun se 25. septembra vrača v ljubljansko Cvetličarno.

Vsakdo, ki vsaj malo pozna finsko metal sceno, pozna med drugim tudi zasedbo Wintersun, ki jo je ustanovil nekdanji član kultne zasedbe Ensiferum, Jari Mäenpää. Prva plošča zasedbe, ki jo je v celoti posnel Jari sam (z izjemo bobnov, ki jih je posnel nori Kai Hahto), je presegla vsa pričakovanja. Hitrost, natančnost, melodičnost, epskost – vse to je združeno v albumu Wintersun. Bend je poletel na krilih slave, obiskal tudi Slovenijo in mnogo drugih držav. A potem je trajalo dobrih 12 let, da je prišel na plano album Time I, ki so ga tudi predstavili na festivalu Metaldays leta 2012.
A potem se je stvar malce ustavila, bend pa le ni šel po gobe. Jari je namreč okrepil zasedbo, se za žive nastope odločil posvetiti samo vokalom, zaštartal crowd funding kampanjo, s katero so zgradili lastni studio, in zdaj je pred nami album The Forest Seasons, ki izide julija prek Nuclear Blast.
In temu primerno bodo sledili novi nastopi, v sklopu katerih bodo Wintersun 25. septembra obiskali tudi ljubljansko Cvetličarno. Kdor jih je do zdaj že videl, ve, da Wintersun ponudijo šov brez primere. Tega ne smete zamuditi!
Predskupini Whispered in Black Therapy! Vstopnice že v prodaji!

WINTERSUN
https://www.facebook.com/wintersun
https://www.wintermadness.net/

WHISPERED
https://www.facebook.com/whisperedband/

BLACK THERAPY
https://www.facebook.com/blacktherapyband/

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.