Therion – New Rock Opera

Kdaj: nedelja, 4. marec 2018 20:00
Kje: Kino Šiška

THERION // KINO ŠIŠKA
“New Rock Opera”
Guests: Imperial age, Null Positiv

Legende švedskega simfoničnega metala se po dolgem času vračajo v Ljubljano.

V sklopu turneje, na kateri predstavljajo svoj najnovejši studijski izdelek Beloved Antichrist, se bodo Therion marca ustavili v Kinu Šiška in nam uprizorili edinstveno glasbeno scensko predstavo. Navdih za sam album so dobili v delu A Short Tale of the Antichrist ruskega filozofa in pisatelja Vladimirja Solovjovega. Edinstvenost izdaje se skriva v spoju zbornega petja, opernih solo delov in klasičnih simfoničnih vložkov, združenih z metalom.

Vsekakor gre za megalomansko delo, ki je popolnoma v stilu Therion, ki se vse od svojega nastanka v letu 1987 niso bali eksperimetiranja in kombiniranja žanrov. Glasbena pot jih je iz death metala peljala v simfonični in gothic metal, vrhunec te evolucije pa je vsekakor metal opera.

Na turneji jih spremljajo Imperial Age iz Moskve, ki so se prav tako lotili simfonike in metal opere. V Ljubljano prihajajo s tretjim albumom za pasom. Njihova glasba je kombinacija močnega heavy metala z zborom in simfoničnimi vložki. Kritiki jih opisujejo kot mešanico Therion, Nightwish, Rhapsody, Manowar in Avantasia.

Delo odpiranja odra so prevzeli nemški novinci Null Positiv, ki se definirajo kot alternativni metal z zelo karakternim ženskim vokalom.

Čaka nas torej večer veličastnih melodij in dodelane odrske predstave. Ne zamudite!

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.