Mladen Bucić (Hrvaška)

Kdaj: sreda, 9. maj 2012 19:30
Kje: Slovenska filharmonija

Kalejdoskop zvenenja šestih strun

 

Program:
A. Mudarra, M. Albeniz, M. Giuliani, G. Tortora, F. Morreno – Torroba, D. Bogdanović, M. Bucić

Mladen Bucić je diplomiral na Glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu prof. Istvana Römerja, specialistični kitarski študij pa je končal v razredu prof. Thomasa Müllerja Peringa na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Weimarju. Solistično in v različnih komornih zasedbah (Revolucionario, Distango, Limonium, Astorpia idr.) je nastopal v več evropskih državah. Med gostovanji v Sloveniji so bili najvidnejši njegov solistični koncert v ciklu Zvoki šestih strun 2003 ter nastopi na številnih glasbenih festivalih z zasedbo Distango, s katero je posnel tudi zgoščenko s skladbami Astorja Piazzolle.

Od leta 2006 nastopa s flavtistko Ljiljano Kobal v duu Limonium, katerega repertoar zajema tako dela iz glasbene zgodovine kot skladbe sodobnih skladateljev ter avtorsko glasbo.
Bucić deluje tudi kot profesor kitare na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana; njegovi varovanci na državnih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov žanjejo številne uspehe.

Skladbe, ki bodo zazvenele na koncertu, zajemajo iz zakladnice glasbe za kitaro od renesanse preko del kitarskih virtuozov in romantičnih, iz folklore zajemajočih umetnikov 19. stoletja, do sodobnih stvaritev in avtorskih skladb kitarista Bucića. Nemalokrat se bodo v njih oglasili plesni ritmi, ki so s kitaro neločljivo povezani.

Slovenska filharmonija, 16, 12, 9, 7* EUR

Ob vpisu zlatega ali srebrnega abonmaja 2011/12 si vstopnico za koncert Mladena Bucića lahko zagotovite s 50-odstotnim popustom.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.