Mark Knopfler

Kdaj: sobota, 29. junij 2019 20:00
Kje: Stožice, dvorana

MARK KNOPFLER
NA TURNEJI DOWN THE ROAD WHEREVER 2019

29. JUNIJ, dvorana Stožice, Ljubljana

Mark Knopfler, eden najbolj kritično in komercialno uspešnih umetnikov vseh časov, je napovedal svetovno turnejo s svojo skupino v letu 2019. Turnejo Down The Road Wherever bo pričel aprila prihodnje leto s koncertom v Barceloni, nato se bo nadaljevala po vsej Evropi in končala julija v Veroni, avgusta in septembra pa bodo na vrsti še ZDA.

Vstopnice za koncert v Stožicah bodo naprodaj od ponedeljka, 5. novembra, 2018.

Knopfler, ki bo 16. novembra izdal svoj deveti samostojni studijski album Down the Road Anywhere, je imel turneje vedno kot sestavni del procesa izdaje albuma, ki se začne z nastajanjem in snemanjem pesmi v studiu, zaključi pa na turneji, na kateri v živo s skupino igrajo nove in stare pesmi.

„Moje pesmi so narejene za izvajanje v živo. Všeč mi je celoten proces njihovega nastajanja, nato pa jih posnamem z bendom, a najboljši del pride potem, ko jih igramo v živo na koncertih. Uživam v celotnem cirkusu, ki potuje od mesta do mesta in sodelovati s takimi glasbeniki je popoln užitek. Zelo se že veselim,“ je povedal Knopfler.

Knopfler je album Down the Road Anywhere posnel v svojem studiu British Grove v zahodnem Londonu, bo na turneji sodeloval z razširjeno 10-člansko zasedbo, večina izmed glasbenikov pa z njim sodeluje že več kot dve desetletji. To so: Guy Fletcher (klaviature) , Richard Bennett (kitara), Jim Cox (klavir), Mike McGoldrick (piščalka in flavta), John McCusker (strgalnik), Glenn Worf (bas), Danny Cummings (tolkala) in Ian Thomas (bobni). Nova pridobitev bosta Graeme Blebins (saksofon) in Tom Walsh (trobenta).

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.