Life of Agony + BillyBio

Kdaj: petek, 26. oktober 2018 20:00
Kje: Kino Šiška

26. oktobra se bodo v Ljubljani v Kino Šiški ustavili newyorški Life Of Agony.

Life Of Agony je ena tistih zasedb, ki je zaslovela v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja ob boku newyorškim bendom, kot so bili Biohazard, Madball in Vision Of Disorder. Vsi trije omenjeni bendi (ter Life Of Agony kot taki) so takrat pod okriljem založbe Roadrunner Records z albumi Urban Discipline, Set It Off ter Vision Of Disorder prodirali v svetovni mainstream, mešanica urbano realističnih besedil, neuničljivega newyorškega groova in resnično energičnih koncertov je našla pot v srca mnogih. V tem oziru pa so Life Of Agony gotovo eden bolj izstopajočih bendov, saj so združili groove newyorškega HC-ja novejše ere (v smislu Madball in Biohazard) s temačnostjo enih in edinih Type O Negative ter Vision Of Disorder.
Takrat so LOA presegli vsa pričakovanja z albumom River Runs Red, refleksijo urbane realnosti, ki je bila mračna, pesimistična in izjemno heavy. S hiti, kot so This Time, Through And Through, Method Of Groove ali pa Underground, so ostajali na vrhu lestvic, v živo pa je album zadel še toliko bolj, saj je bend z vsakim koncertom vedno dal vse od sebe.
A LOA niso nikoli počivali na lovorikah. Tudi poznejši albumi so zadeli žebljico v glavico, čeprav je sčasoma status klasike obdržal le prej omenjeni album River Runs Red.
Bend je vmes doživljal manjšo krizo, prenehal igrati, se nato vrnil močnejši, kar dokazuje tudi zadnji album A Place Where There’s No More Pain, na katerem se med drugim predstavlja tudi nova bobnarka Veronica Bellino, ustaljena postava, ki pa jo tvorijo basist Alan Robert (znan tudi kot avtor stripov), kitarist Joey Z. in pevka Mina Caputo, pa še toliko bolj žge. In v živo gotovo bo – to je gotovo koncert, ki ga ne smete zamuditi.
Vstopnice so že na voljo.

LIFE OF AGONY
https://www.facebook.com/lifeofagonyfamiglia/

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.