KoD: Valuk, Morana, Agan

Kdaj: četrtek, 5. april 2018 21:00
Kje: Orto bar

Čeprav 5. aprila ni nobenega starodavnega slovanskega praznika, smo se kljub temu odločili, da v okviru Kadilnice of Death priredimo pravo pogansko vzdušje!
Naravnost iz globin Baške grape bodo svoj atmosferični black metal v Ljubljano razširili mladinci AGAN, takoj za njimi pa bo po Ortu kosila MORANA, izkušena zasedba, ki je tekom dolgoletnega obratovanja poleg repertoarja skladb razširila tudi svojo postavo in zdaj šteje že sedem članov. Aprilsko darovanje Jarilu bomo zaključili s karantanskim knezom VALUKom, ki nas bo
obiskal v podobi štiričlanske pagan black metal zasedbe iz Idrije in zasedel svoj prestol na gornjem odru Orto Bara.

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen!
Članarina za članske izkaznice znaša 18 €, z njo pa imajo obiskovalci prost vstop na vse KoD koncerte do konca tekoče sezone. Teh je vsako sezono vsaj 10, na vsakem pa po dva ali trije bendi, poleg tega pa bo članska izkaznica veljala tudi za nekatere druge posebne dogodke.

Začetek koncerta v klubu ob 21h!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Metal večer v Kadilnici of Death traja od 21h do 4h!
Vstopnine na metal večer ni!

VALUK
Valuk je štiričlanska zasedba poimenovana po prvem karantanskem knezu, ki se je leta 2012 prebudila iz idrijskega podzemlja in pričela svoje temačno potovanje na površje z ustvarjanjem pagan black metala. Junija 2013 je izšel prvi singl Meč očetov. Decembra leta 2014 je skupina objavila svoj prvi EP v samozaložbi s štirimi skladbami. Marca 2016 je skupina izdala singl Reka gori, ki je napovedoval prvenec skupine, luč sveta pa je ugledal februarja 2017 pod imenom Kri gotove smrti. Album izdan v samozaložbi je požel veliko pozitivnih kritik tako doma kot v tujini. Valuk nadaljuje svoje potovanje v slogu:
Iz globin idrijskega podzemlja
se sence plazijo proti površju
in podoživljajo
preteklost slovenske grude.
https://valuk.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ValukBand
https://www.youtube.com/user/ValukBand
Video: https://www.youtube.com/watch?v=sEPjrbDWoTM

MORANA
Morana je slovenski melodični death metal band iz Kranja. Band je nastal leta 2006 in od takrat redno nastopa na koncertih in festivalih. Izvajajo avtorsko glasbo, 21. decembra 2012 pa so tudi izdali svoj prvi album z naslovom »Too Bad for Heavens«. Ime skupine izvira iz staroslovanske mitologije, po boginji zime, teme in smrti, Morane. Temu primeren je tudi slog glasbe in tematika besedil.
Po raznih menjavah članov v trenutni zasedbi delujejo:
Davorin – bas
Edin – kitara
Jurij – kitara
Nina – vokal
Robi – bobni
Tjaša – klaviature
Tomo – vokal
https://morana-official.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/morana.metalband
https://www.youtube.com/channel/UC4Pat9CGe7_d3qf0Ygz8B3g
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Bh2kKnVFp1A

AGAN
V ozki dolini, ki je imenovana Baška grapa, se je rodila ideja o pripovedovanju zgodb, ki črpajo snov iz narave in človeške duše. Ta ideja je poimenovana z arhaično slovensko besedo Agan.
Agan je simbioza udarnih bobnov, kitar, ki rjovijo ter kričijo iz globin in orkestracij, ki segajo do neba.
Domen Duša – vokal, kitara
Robi Lapanja – bas kitara
Sašo Kokošar – bobni
Peter Frol – kitara
https://www.facebook.com/aganmetalband
https://www.youtube.com/channel/UCfR6lG_L-mM9xP07ImeoXew
Video: https://www.youtube.com/watch?v=mc2RhMfhIN4

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.