Church of Misery, Messa, Tytus, Glory Owl

Kdaj: sobota, 30. junij 2018 20:00
Kje: Kulturni Dom Prosek Kontovel

Japonski doom metal veterani Church Of Misery bodo 30. junija v okviru evropske turneje nastopili tudi v Kulturnem domu Prosek Kontovel v neposredni bližini Trsta, kjer bosta za ogrevanje v črno mašo poskrbeli še italijanski zasedbi Messa in Tytus.

CHURCH OF MISERY je leta 1995 osnoval Tatsu Mikami. Na njihov zvok so najbolj vplivali Black Sabbath in heavy rock 70-ih na osnovi tekstov o serijskih morilcih kot so Manson, Dahmer, Ramirez. Prvi album so posneli in izdali kar sami že takoj ob nastanku skupine, kasneje pa ga je kot CD bootleg izdala še neka ameriška neodvisna založba. To je skupini zaradi polno dodelanih in pomnljivih komadov ter avtentiènega 70’s zvoka prineslo priznanje tudi v mednarodnih underground krogih.

MESSA je trenutno eden izmed bolj obetavnih italijanskih doom bandov, že od samega začetka s svojo obskurnostjo razneži še tako temačne duše. Messa je okultna štiričlanska zasedba, katera se v svoji glasbi in tekstih dotika tematik, pred katerimi si sodobna zavožena družba zatiska oči. Časi, ko so čarovnice žgali na grmadah so minili. Tiste najbolj razsvetljene so se takrat umaknile globoko v gozd in potrpežljivo čakale, da napoči tisti pravi trenutek ponovnega ustajenja. Njihove potomke so ponovno med nami in njih zapuščina se danes zrcali v raznoterih manifestacijah. Ena od njih je prav zagotovo Messa.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.