Benighted, Wormed, Unfathomable Ruination, Omophagia

Kdaj: četrtek, 27. april 2017 21:00
Kje: Orto bar

https://www.facebook.com/events/224671801274351/

V vesolju ni bolj brutal turnejskega paketa

Ob smrti človeka, ki je ovekovečil enega najbolj grozljivih filmskih priozorv vseh časov, torej Johna Hurta, ki je bil prva žrtev ”Aliena”, se spomnimo tudi slogana ”V vesolju te nihče ne sliši kričati!” Takoj vam bo jasno, da je morebitni slogan moč predelati v naslovnega za to napoved – v Ljubljano namreč prihajajo Benighted, a s takimi okrepitvami, da boste zlahka rekli, da ste priča ”najbolj brutal death metal dogodku leta 2017”.
27. aprila – da, tisti dan je državni praznik, zato nimate obveznosti – se bodo v ljubljanskem Orto Baru ustavili francoski brutaličarji Benighted. Zasedba, ki povsod po svetu navdušuje tiste ljudi, ki v death metalu iščejo hitrost, kompleksnost in presneto mero brutalnosti, prihaja iz Francije. Je podpisana pod osem (!) odličnih plošč, v februarju pa bo seznamu dala tudi ploščo Necrobreed, katero bo francoski kvintet predstavil slovenskemu in evropskemu življu nasploh prav v sklopu te turneje. Blastbeatov bo več kot dovolj, kot britev ostrih in kot tankovskih napad težkih riffov tudi, prav tako pa ne bo manjkalo bolnih vokalov.
Še večja čast pripada Sloveniji, ki bo prvič gostila špansko brutal death metal zasedbo, ki od prvega albuma (Planisphaerium) dalje predstavlja vesoljsko vojno epskih razsežnosti. Wormed so namreč v treh albumih (dodajte prvemu albumu še odlični Exodromos, s katerim so se prebili v vse pore undergrounda in se odpravili nebu naproti!, ter trenutni Krighsu, ki tudi ruši vse pred seboj) ustvarili svet, ki ga preveva vojna in druge grozljivosti tudi ne zaostajajo zanjo. Podlaga tej mračni vojni je brutalna, hitra, kruljaška, benda pa je baje tudi v živo nesporno … no, pač bolan.
Unfathomable Ruination prihajajo iz Anglije. So varovanci kultne založbe Sevared Records, žgejo hitro in tehnično brutalno godbo, pod pasom imajo dva albuma – sveži je (čeprav od lani) Finitude. In v živo so Angleži kot njihovi sodržavljani Ingested, Trigger The Bloodshed, Failed Humanity ali Dyscarnate preprosto ubijalski.
Koncert bodo odprli švicarski varovanci kultne ameriške death metal založbe, Omophagia.
Vstopnice so že na voljo, 27. april pa je datum, ki ga častilci brutalnega in tehničnega death metala ne smete zamuditi.

BENIGHTED
https://www.facebook.com/brutalbenighted/

WORMED
https://www.facebook.com/wormed/

UNFATHOMABLE RUINATION
https://www.facebook.com/Unfathomable.Ruination.Official/

OMOPHAGIA
https://www.facebook.com/Omophagia/

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.