Ambra, Fish on Mars

Kdaj: sobota, 20. maj 2017 21:00
Kje: Klub Baza

AMBRA

Tišina je prekinjena, luči so prižgane…. Megleno ljubljansko podzemlje je izpljunilo trdo, glasno in vnetljivo snov pod imenom Ambra. Trojka, ki jo sestavljajo Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara) in Robi Rep (bobni), je po več kot desetletnem premoru od zadnjega skupnega ustvarjanja v prvi polovici leta 2015 našla skupni imenovalec v glasbenem izrazu, ki navdihe išče v alternativnih glasbenih žanrih tršega konca spektra. Ambra ob vsem tem ne zanemarja niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorskih komadov.

V jeseni 2016 je Ambra izdala istoimenski prvenec, na katerem je moč najti pet avtorskih skladb, kmalu za tem pa je gostovala v živi izvedbi oddaje Afterparty na Radiu Študent.

FB: https://www.facebook.com/ambraband
SC: https://ambraband.bandcamp.com/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCrl3OKcxh-MeYXAXm16m69Q
VI (RŠ Afterparty): https://vimeo.com/194176925

FISH ON MARS

Fish on Mars je sveža pridobitev na slovenski glasbeni sceni. Trio pod vplivom različnih zvrsti ustvarja glasbo, ki jo je težko uvrstiti v žanr; če pa jih že moramo popredalčkati, se pustijo enačiti s progresivo. Februarja 2017 so izdali prvenec, naslovljen My hungry ghosts. Na odru lahko pričakujemo raznolikost – od umirjenih, skorajda eteričnih kitarskih vložkov, do temačnosti in udarnosti basa ter hipnotičnih ritmov bobnov. Odlikuje jih širina glasbenih stilov, ki bo zadovoljila tudi ušesa s še tako prekaljenim okusom.

https://www.facebook.com/FISH-ON-MARS-197896907285147/
https://www.youtube.com/channel/UCvdtKnKbljre8dirpRk_APQ

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.