Ste za Clawfinger ter Castle Kolpa Music Festival?

V prelepi naravi, neposredno ob reki Kolpi, se bo letos odvil povsem nov festival, v Fari v Kostelu, Castle Kolpa Music Festival, ki bo potekal od 2. do 4. avgusta 2018. Naravne danosti prekrasne kostelske občine bodo v organizaciji Intalite d.o.o, ki je znan po vrhunski koncertni in festvalski tehniki tokrat ponudile tudi vrhunski festival za mlade in mlade po srcu na kar treh odrih: na Glavnem odru, Odru ob plaži in Areni. Bogat glasbeni program festivala vam bo ponudil vrhunske tuje in domače skupine in didžeje. Na Glavnem odru se bodo v treh večerih zvrstili nastopi skupin: Clawfinger, Laibach, Plavi orkestar, Magnifico, S.A.R.S., Big Foot Mama, Hladno pivo, Happy Ol’mc Weasel, Hamo & Tribute 2 Love, Brkovi, Gramophonedzie Live Experience, Prismojeni profesorji bluesa, Stray train, Jackson, Ice on fire in drugih. Na drugih dveh odrih pa se obetajo še številne druge skupine in didžeji. Ob obfestivalskih dejavnostih bo na voljo tudi plaža na reki Kolpi, v kateri se boste lahko ohladili v vročih avgustovskih dneh. V kamp boste lahko prišli že 1. avgusta, ko se bo odvil predvečer festivala z odličnima mladima slovenskima skupinama Koala Voice, 2B in drugimi. Vstopnice po nižji ceni do 28. junija so na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih po Sloveniji, na Petrolih in na www.eventim.si!

Organizacija festivala kot tudi sam Glavni oder bodo prava paša za oči in v užitek obiskovalcem, saj se obeta resnično velik in profesionalen oder, kot se spodobi za vse velike skupine, ki bodo nastopile na njem, kot tudi tiste nekoliko mlajše, ki jim bo nastop na tem odru zagotovo ostal v lepem spominu. Na festivalu bo na programu tudi nekaj monokomedij, gledaliških predstav in drugega. Festival ponuja tudi vrhunsko kulinariko in je ekološko usmerjen. Ponudil bo kvalitetno preživet prosti čas, kjer boste lahko spoznali veliko novih ljudi, prijateljev, kot tudi prekrasno naravo in seveda odlično glasbo na vrhunsko opremljenih odrih. Ker gre za t. i. »camping festival«, vam Castle Kolpa Music festival ponuja kampiranje ob reki Kolpi v lepo urejenem kampu in glamping vasi. Preverite več možnosti (od klasičnega kampiranja, do vip kampiranja, glampinga in caravaninga) na spletni strani www.eventim.si

Skupina Clawfinger je švedska rap metal zasedba, ki je znana po svoji agresivni in melodični glasbi, vsebinsko pa se v svojih pesmih loteva tem, kot sta antirasizem in politika. Skupina je nastala leta 1989 v Stockholmu, ko so se štirje fantje – Zak Tell, Jocke Skog, Bard Torstensen in Erlend Ottem – , ki so delali v isti bolnišnici, združili v bend. Prvi demo, ki so ga posneli leta 1990 s pesmimi Waste of Time, Nigger in Profit Preacher jim je takoj prinesel prisotnost na številnih radijskih postajah po Evropi in pogodbo z založbo MVG. Protirasistična pesem Nigger je takoj posegla po vrhovih lestvic in je bila izdana tudi kot samostojni single. Istega leta so izdali še prvi in zdaj že legendarni album Deaf Dumb Blind, ki so ga prodali v več kot 600.000 primerkih po celem svetu. Nato je sledila dolga evropska festivalska turneja s skupinami, kot sta Anthrax in Alice In Chains. Prejeli so številne nagrade, med njimi 2 grammyja na švedskih Grammy Awards leta 1994, za najboljši hard rock album in najboljši glasbeni video. Po turneji so se lotili snemanja novega albuma Use Your Brain, s katerim so se odpravili na dolgo turnejo, s katere lahko izpostavimo nastop na festivalu Ozzyja Osbournea Monsters of Rock v Braziliji in Čilu, kjer so nastopali skupaj z Megadeth, Faith No More,  Alicom Cooperjem in drugimi. Doslej so izdali 5 albumov v okvirjih svojega žanra, katerega soustanovitelji so bili, ki je postal svetovno znan v okvirjih kot so rapmetal, crossover, industrial metal, nu-metal in podobno. Še vedno pa so ena najbolj prepričljivih koncertnih in festivalskih skupin, saj so znani po temu, da na odru dajo resnično vse od sebe.

Slovenske skupine Laibach, ki že skoraj štiri desetletja neustavljivo melje skozi glasbeni svet, ni potrebno posebej predstavljati. Njihova zadnja zvočna mojstrovina  Also Sprach Zarathustra, ki jo je skupina prvotno ustvarila za gledališko predstavo Tako je govoril Zaratustra, temelječo na najpomembnejšem delu slovitega filozofa Friedricha Nietzscheja je izšla v lanskem letu in Laibach jo je izčrpno predstavil z več kot 50-imi koncerti po celi Evropi.  Album je The Quietus opisal kot spektakularen in sublimen, morda celo kar zasedbin magnum opus. S hvalo ne skoparijo niti drugi mediji – Pop Matters bi nove kompozicije recimo uporabil kar za spremljavo naslednjega filma Davida Fincherja, Mojo je ploščo označil za “100 % Laibach”, Wiener Zeitung pa je zapisal preprosto “Laibach je zakon,”, če omenimo le nekatere.

Pravkar se v slovenskih kinih vrti novi film o skupini, Glasba je časovna umetnost3, režiserja Igora Zupeta (http://www.kinodvor.org/film/glasba-je-casovna-umetnost-3-lp-film-laibach/), ki govori o snemanju njihovega  legendarnega prvega albuma, objavljenega leta 1985. Medtem pa Laibach že pripravlja nove zvočne projekte in koncerte doma ter po svetu.

Na Castle Kolpa Music festivalu bo skupina predstavila del svojega širšega repertoarja.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.