Ziggy Marley prvič v Sloveniji!

Overjam International Reggae Festival  bo na letošnji 7. ediciji vse ljubitelje festivalskih počitnic in reggae glasbe razveseljeval že meseca julija.

Overjam International Reggae Festival  bo na letošnji 7. ediciji vse ljubitelje festivalskih počitnic in reggae glasbe razveseljeval že meseca julija. V ritmih reggaeja in njegove bogate žanrske pestrosti se bo idilično tolminsko Sotočje pozibavalo med 10. in 15. julijem. V Tolmin letos prihaja več kot 50 nastopajočih, med katerimi najbolj izstopajo Ziggy Marley, Protoje, Mellow Mood, Macka B, New Kingston, Alpha Steppa, Brain Holidays, Siti hlapci in Eart Beat Movement; kot pa je festivalu v navadi prihaja tudi mnogo sound systemov in selektorjev. Celoten razpored nastopajočih po dnevih in odrih je na voljo tukaj.

Letos na Overjam in prvič v Slovenijo prihaja Ziggy Marley, najstarejši sin legendarnega Boba Marleya. Ziggy, ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe, je v svoji karieri osvojil 8 grammyjev ter kopico drugih nagrad. K nam prihaja na krilih novo izdanega albuma ‘Rebellion Rises’: »Upor se začne v umu; z melodijo in z glasbo. Mi smo njegov vzvod. Upor je zavest. In ta zavest se danes širi, zavedamo se je in z njo rastemo,« o konceptu albuma pravi njegov avtor. In če lahko kdorkoli spodbudi spremembo skozi glasbo je to Ziggy Marley. Pravzaprav je to zapisano v njegovi krvi in družinski tradiciji, ki jo je začel njegov slaven oče. Po osmih albumih in treh nagradah grammy, ki jih je Ziggy prejel s sestavom The Melody Makers, se je leta 2003 podal na samostojno pot z albumom ‘Dragonfly’. V svoji dosedanji solistični karieri je prejel kar štiri grammy-je za albume ‘Love is My Religion’ (2006), ‘In concert’ (2013), ‘Fly Rasta’ (2014) in ‘Ziggy Marley’ (2016), leta 2009 pa je osvojil grammy-ja za otroški album ‘Family Time’. Ziggy Marley bo na Overjamu nastopil v četrtek, 12.7.2018.
 
Poleg slavnega Marleya pa v Tolmin prihajajo tudi Protoje, eden od vidnejših predstavnikov ti. reggae revivala, Mellow Mood, ki navdušujejo z zmesjo roots reggaeja, rocksteadyja in tribal clubbinga, britanski reggae velikan Macka B s svojim Roots Ragga Band-om, dubstep producent Alpha Steppa, prvi hrvaški avtorski roots reggae band Brain Holidays, ‘naši’ Siti hlapci ter Israel Voice, Italee, Nadirah, Shanti Powa, Bomchilom, Earth Beat Movement, Freedom Fighters, Jahmessenjah, Tmin Tafari in mnogi drugi.

Povezani članki: