MotörCity podarja kultni motocikel Harley-Davidson

Na idiličnem tolminskem Sotočju v letošnjem letu že drugič poteka MotörCity; blues (in rock) festival bo trajal od četrtka, 16. avgusta, do nedelje, 19. avgusta. Tudi letošnja izvedba ponuja kvalitetno bero nastopajočih blues in rock žanra. Letos prihajajo Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew, The Bad Flowers, poleg njih še na novo potrjeni The New Roses, Kris Barras, Sven Hammond, El Kachon in Stari pes.

Festival MotörCity pa je, poleg nabora glasbe, ki jo ponuja, edinstven tudi zaradi unikatnega nagradnega žrebanja, katerega glavna nagrada je letos motocikel kultne znamke Harley-Davidson iz omejene serije, nadgrajen z originalnimi Harley-Davidson dodatki. Novost letošnje, že druge edicije, je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov, organizator pa konec julija pripravlja tudi Warm Up dogodek, na katerem bo nastopil kitarski virtuoz Richie Kotzen (27.7., Kino Šiška, Ljubljana).
Laurence Jones. Foto: Rob Blackham.
MotörCity: odlični blues rock glasbeniki

Jedro festivala MotörCity tvori glasba. Na dveh odrih, postavljenih na sloviti festivalski lokaciji v Tolminu, boste lahko prisluhnili množici kvalitetnih zasedb in izvajalcev. Med že potrjenimi najbolj izstopa Laurence Jones, mladi, komaj 25-letni kitarist, ki so ga tuji mediji in strokovnjaki označili za prihodnost bluesa. Poleg njega prihaja tudi ameriški blues kitarist Popa Chubby, ki že več kot 25 let navdušuje s svojim silovitim in iskrenim, čustvenim bluesom in unikatnim odrskim nastopom. Tudi letos prihajajo Hamo & Tribute 2 Love; zasedba, ki emocije, strast in nežno iskanje ljubezni vpleta v večni klasični rock, blues, soul in funk, bo tokrat pripravila poseben akustičen koncert. Na MotörCity se vrača blues rock mašina Stray Train, ki v Tolmin prihajajo v okviru nove, obsežne turneje (v okviru katere bodo nastopili tudi s Scorpions in Nickelback). Slišali pa boste lahko še The Brew, The Bad Flowers in na novo potrjene The New Roses, Krisa Barrasa z bandom, El Kachon, Stari pes in Sven Hammond.

Letošnja edicija za glavno festivalsko nagrado ponuja motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary, nadgrajen z originalnimi Harley-Davidson dodatki.

Povezani članki:

Značke: