Brkovi! V Ortu! To je to!

24. 2. 2018
Ljubljana / Orto bar

Kultni zajebantje, naši južni sosedje, Brkovi iz Zagreba, so v organizaciji Dirty Skunksov, v soboto konkretno razgibali nabito polno Orto Halo.  

Stari znanci naših odrov, so šopku že ponarodelih albumov, Punkfolkwellness (2009), Društvo brkatih mladića (2010), Balkanski Esperanto (2011), Brkati gosti (album priredb njihovih popevk z gostujočimi glasbeniki) (2013) in Pizda materina (2014), leta 2016 dodali še album Torzo Dade Topića, ki se je s svojimi poskočnicami takoj zasidral v srca in ušesa poslušalcev, in predstavljal  tudi največji del (pa čeprav le za malenkost) odigranega materiala.  

Ob, napovedani, deseti uri večerni, so pred že praktično polno dvorano, oder zavzeli Brkovi, v zasedbi: Shamso 69 (vokal), Prasac (kitara), Žorž (kitara), Tomac (bas) in Šarulja (bobni) in veselica se je lahko začela. Če band igra poskočne punk pesmice, ki jih začini z distorzijo, katere se ne bi branil noben heavy metal band in pravim folk melosom, tako značilnim za Balkan, ter če temu prištejemo še dejstvo, da zna publika vse komade na pamet in tudi izdatno pomaga pri petju besedil, potem ste lahko sigurni, da se bo zgodila prava fešta. In se je! V dvorani je bilo sicer peklensko vroče, band pa je temperaturo le še dvigoval. Pevec je s humornimi vložki med komadi, v katerih se je norčeval in vsega in vsakega, predvsem pa iz konformizma in nebrzdanega potrošništva sodobne družbe, skrbel tudi za smeh, predvsem pa animiral publiko. No, ta animacije niti ni potrebovala, saj ko se z odra slišijo pesmi, kot so: Bolje da sam s frendovima pio rujno vino, Necu da idem u disko skup, Opasno se drogiram (Punkfolkwellness), Tolerancija, Nisam ja za tebe, Cvjetalo je meni cvijeće (Društvo brkatih mladića), Znanac, Nisi me bila vrijedna (Balkanski Esperanto), Nije život cvejtno polje, Nevjernica, Samo pijan mogu (Pizda materina) ali Seks i droga, Ništa mi više ne značiš, (Torzo Dade Topića) (po moje nisem naštel niti pol set-liste), pač nihče ni tiho ali pri miru.

Zajebavanje banda in publike, litri popitega in politega alkohola, skoraj dve uri nastopa, podprtega s našpičenim ozvočenjem in band, ki ve kaj dela (morda je manjkal le prostor, kjer bi se vrtel odojkec, ki bi se ga pokonzumiralo pa nastopu). TO JE TO! Veselica v soboto zvečer sredi Ljubljane!  

BRKOVI V VSAKO SLOVENSKO VAS! 

Rok Erjavec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.