Megadeth znova na turnejo

Megadeth, ameriška thrash metal skupina iz LA, ZDA, ki jo je leta 1983 ustanovil Dave Mustaine, skupaj z Daveom Ellefsonom ter Gregom Handevidtom še ne misli iti v pokoj, naznanili so namreč novo turnejo.

Mustaine je kariero začel z Metallico, nato pa je po vročem odhodu iz skupine ustanovil Megadeth. Megadeth so nedvomno eni izmed pionirjev ameriškega thrash metal gibanja. Skupaj z Metallico, Slayer in Anthrax sestavljajo skupino t.i. “Big Four of Thrash”, poglavitnejše skupine, ki so v prejšnjem stoletju popularizirale in oblikovale thrash metal žanr.

Skupina je aktivna že 35 let, pri čemer se je več kot 20 ljudi zamenjalo v uradni postavi skupine. Skupina Megadeth je v vseh teh letih vedno navduševala s svojimi besedili in glasbo, ki ima značilen stil, poln zapletenih prehodov in tehnično dovršenih kitarskih solaž. Skupina je po vsem svetu prodala preko 30 milijonov albumov s katerimi si je prislužila 10 Grammy nominacij, letos pa so tudi dobili svoj kipec.

V čast 35 obletnici pa se zasedba odpravlja tudi na turnejo, ustavili se bodo tudi v Italiji, ROCK The Castle je potrdil, da bodo nastopili v klopu vikend dogajanja. Megadeth bo na oder stopila 30. junija, skupaj s Testament, Exodus, Sodom in Destruction. Dan pred njimi, 29. junija, bodo na odru stali Carcass, Killswitch Engage, At the Gates in Napalm Death. 1. julija pa bodo končno oder spet zasedli A Perfect Circle, skupaj s Frankom Carterjem & The Rattlesnakes.

Povezani članki: