Metalsteel izdali nov, konceptualni album Beyond the stars

Metalsteel, naša vodilna heavy metal institucija, je s koncertom v domačih Medvodah, na svet pospremila nov, njihov že sedmi album Beyond the stars. Zasedba z lastno glasbeno identiteto, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji, heavy metal s progresivnimi elementi, je tokrat pripravila dovršen in oster konceptualen album. 

Z novim albumom se Metalsteel dotikajo evolucijske teorije – od danes tja v prihodnost. Konceptualni album prinaša pripoved o prihodu zunajzemeljske civilizacije na naš planet. Njihov namen pa ni uničenje in podreditev človeka ampak dvig naše duhovne zavesti in novo evolucijsko stopnjo. ”Človeštvo je v današnjih časih skrenilo s poti, izgubili smo kompas, moralne in čustvene vrednote. Postali smo povsem obsedeni in odvisni od moderne tehnologije, ki nas je že spremenila v robote. Zato nas ponovno obiščejo Nezemljani, ki želijo naš razvoj ponovno usmeriti v pravo smer in nas osvoboditi,” o konceptu in zgodbi albuma pravijo Metalsteel.  

 Za eno od skladb iz albuma, The End Of The World, so Metalsteel posneli tudi videospot. Videospot je režiral basist Matej Sušnik, nastal pa je v sodelovanju s produkcijo Max Visuals. 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.