Iron Maiden najavili Legacy of the Beast turnejo

Legendarni britanski težkometalci Iron Maiden se znova odpravljajo na turnejo.

Turneja se bo imenovala Legacy Of The Beast World Tour. Začela se bo 26. maja v Estoniji in zaključila 10. avgusta v londonski O2 Areni. Najbližje Sloveniji se bo slavna karavana ustavila v Trstu in Zagrebu. Predprodaja se bo pričela 20. novembra, uradna prodaja pa 24. novembra.

Če vas zanima festival, na Nova Rock pridejo 17. junija, na  Firenze Rocks pridejo 16. julija, nato se bodo ustavili v Trstu, in sicer 17. julija. V Zagrebu pa jih boste lahko ujeli 24. julija.

Iron Maiden veljajo za ene izmed najuspešnejših heavy metal skupin v zgodovini. Prodali so več kot 85 milijonov plošč po vsem svetu. V vsej svoji karieri je bend v živo nastopil krepko preko dvatisočkrat. Ne moremo pa niti mimo Eddieja, njihove maskote.

Začetki britanskih metalcev Iron Maiden segajo v leto 1975. Po kratkem začetku glasbene kariere v zasedbi Smiler, se je basist Steve Harris odločil, da bo ustanovil svojo zasedbo. Ime ji je nadel po srednjeveški mučilni pripravi imenovani železna devica – Iron Maiden in legende so bile rojene.

Povezani članki:

Značke: