Festival MotörCity že pred vrati! Blues, rock in motocikli v Tolminu med 24. in 27. avgustom

Tolminsko Sotočje letos pozdravlja nov festival MotörCity. Festival bluesa in rocka bo potekal med 24. in 27. avgustom, na njegovi krstni izvedbi pa bodo nastopili mnogi glasbeni virtuozi; k nam prihajajo Chris Thomas King, Hans Theessink s Terryjem Evansom, Matt Schofield, Henrik Freischlader band, Dan D z intimnim, akustičnim setom ‘Tiho’, Prismojeni profesorji bluesa, Stray Train, Bluesback in Emšo Blues band. Sprva najavljeni Sven Hammond so bili primorani svoj nastop na MotörCityju odpovedati, a namesto njih prihajajo Hamo & Tribute 2 Love!
Hans Theessink & Terry Evans
Matt Schofield
Organizator festivala pripravlja tudi nagradno žrebanje za custom vintage motocikel. Osnovni model, Hondin Gold Wing GL 1000 iz leta 1976, je bil posebej za festival MotörCity predelan v pravo vintage racer mrcino z novo podobo in novim imenom Blueberry Bomber. Radikalno nadgrajena klasika bo na blues rock festivalu MotörCity dobila tudi novega lastnika, ki bo izžreban med kupci festivalske vstopnice.
Blueberry Bomber. Foto Jani Nendl
Festival MotörCity bo letos popestril poletno festivalsko dogajanje na tolminskem Sotočju – v senci dreves, ob smaragdni Soči in bistri Tolminki je konec avgusta čas za blues. Najmlajši med tolminskimi festivali je že pokazal svojo zunanjo podobo s festivalsko mapo, ki je na voljo na njegovi uradni spletni strani. Blues, rock in motocikli – kaj več si še lahko želimo?

Glasbeni program festivala MotörCity

 
Glavnina glasbenega dogajanja na festivalu MotörCity bo potekala na glavnem odru v senci dreves v samem srcu idilične festivalske lokacije. Iz zvočnikov drugega odra, ki bo postavljen ob plaži, ki jo soustvarjata Soča in Tolminka, pa bo vzdušje ustvarjala glasba, za katero bodo večinoma poskrbeli DJ-ji.
 
Prvi dan (četrtek, 24.8.) bo štafetna palica dogajanja na odru pripadla Hansu Theessinku in Terryju Evansu. Kitarist od hudiča, Hans Theessink, na MotörCity prihaja v kombinaciji z enim od največjih blues, soul in r&b vokalov. Glavno ime drugega večera (petek, 25.8.) je nedvomno Chris Thomas King – kralj njuorlinškega bluesa. S svojo akustično kitaro in avtentičnostjo je prevzel občinstvo po celem svetu in dosegel status enega od pomembnejših blues glasbenikov svoje generacije. Sobota, 26.8., pa je dan za kitariste – na glavnem odru bo nastopil virtuoz na kitari Matt Schofield, eden od ključnih sprehajalcev po šestih strunah, eden od najboljših blues kitaristov vseh časov.
 
Na MotörCityju bo nastopila tudi kopica slovenskih izvajalcev – med njimi nedvomno najbolj izstopajo Prismojeni Profesorji Bluesa, Hamo & Tribute 2 Love ter Dan D. Prismojenci bodo nastopili v petek. Edini band, ki bo nastopil na odru ob plaži so Dan D, ki bodo na festivalu nastopili v svoji najbolj intimni, slečeni glasbeni podobi. Svojo glasbo bodo predstavili z nekonvencionalnimi, eksotičnimi glasbili v obliki projekta ‘Tiho’. Pristna in neposredna izvedba in brisanje meja med izvajalcem in občinstvom bo popestrila petkov večer. Nastopajočim na festivalu MotörCity se pridružujejo tudi Hamo & Tribute 2 Love – zasedba, ki emocije, strast in nežno iskanje ljubezni vpleta v večni klasični rock, blues, soul in funk. Band, ki je za svojo kvaliteto, unikatnost in prodornost v glasbenem izrazu prejel tudi naziv izvajalec leta (prireditev Zlata piščal) žanje tako pohvale kritikov kot bučne odzive publike. Na MotörCityju bodo nastopili v soboto, 26.8.2017. Poleg omenjenih pa bodo na odru stali tudi heavy blues rock mašina Stray Train, prepričljivi Primorci Bluesback, Emšo Blues band ter nemški Henrik Freischadler Band. Na uradni spletni strani festivala je že objavljen dnevni razpored nastopajočih.
Namesto Sven Hammond prihajajo Hamo & Tribute 2 Love. Foto Marko Alpner

Na festivalu MotörCity bo izžreban nov lastnik custom vintage motocikla Blueberry Bomber!

 
V soboto zvečer bo glasbeno dogajanje na glavnem odru za trenutek ustavilo nagradno žrebanje. Organizator bo med vsemi obiskovalci s festivalsko vstopnico izžrebal srečnega nagrajenca, ki bo v last prejel custom vintage motocikel Blueberry Bomber. Motocikel, ki je nekoč ponosno nosil ime Honda GL 1000, je bil deležen radikalne nadgradnje: dobil je športno vzmetenje, unikatna platišča, živahnejši motor, dodelano ciklistiko in nov, edinstven retro dizajn v stilu dirkalnih motorjev iz 70-ih let prejšnjega stoletja. Blueberry Bomber je pravi vintage racer s stilom!

Povezani članki:

Značke: