Airbourne in Ugly Kid Joe prihajajo na festival Pivo in cvetje

Na tradicionalnem festivalu Pivo in cvetje v Laškem bosta med drugim nastopili tudi skupini Airbourne in Ugly Kid Joe. Na Zlatorogov oder bodo v četrtek, 13. julija, stopili Ugly Kid Joe. V soboto, 15. julija pa Airbourne.

Hardrockerji Airbourne iz Warrnamboola veljajo za naslednike AC/DC. Pevec in kitarist Joel O’Keeffe, njegov brat Ryan O’Keeffe na bobnih, ritemkitarist David Roads in baskitarist Justin Street so debitantski album Runnin’ Wild posneli šele leta 2007, štiri leta po začetku delovanja skupine.

Primerjanju s sonarodnjaki AC/DC se ne upirajo – »…če nas uvrščajo v takšne primerjave, nam je to lahko samo v čast,« pravi Joel. In ne nazadnje, za ljubitelje računalniških iger: glasbo Airbourne boste našli v osemindvajsetih priljubljenih igrah, med katerimi so Guitar Hero World Tour, Rock Band, Need For Speed, Madden NFL, NHL, NASCAR Guitar Hero Live, Skate. Airbourne k nam prihajajo na vrhuncu turneje ob četrtem albumu, lani jeseni izdanem Breakin’ Outta Hell.

Zvok skupine Ugly Kid Joe, rokerjev iz kalifornijske Isla Viste, je oblikovalo tudi tamkajšnje glasbeno pestro okolje, z dovolj hard rocka in metala, pa tudi funka, rapa in trasha. Pri nas jih morda še najbolje poznamo po uspešnicah Everything About You (tudi del glasbe za film Wayne’s World) in po priredbi uspešnice Cat’s in the Cradle folk pevca Harryja Chapina. Veliko so sodelovali tudi s člani drugih skupin, npr. Mötorheadovima Lemmyjem in Philom Campbellom, najnovejši album pa je predlanski Uglier Than They Used Ta Be.

Glavni glas in zaščitni znak skupine je pevec Whitfield Crane, spremljajo ga kitaristi Klaus Eichstadt, Dave Fortman, Sonny Mayo, Chris Catalyst, baskitarist Cordell Crockett, tolkalca Shannon Larkin in Zac Morris.

Celoten razpored in ostale podrobnosti si že lahko ogledate na uradni strani festivala.

Povezani članki: