Čez teden dni v Ljubljani nastop zasedbe Whitesnake

Whitesnake 2014

Whitesnake

Mega platinasti Whitesnake, legendarna rock’n’roll skupina, ki jo je ustanovil pevec skupine Deep Purple, David Coverdale, ponosno najavlja turnejo The Greatest Hits Tour, na kateri bodo predstavili največje uspešnice skupine, v okviru katere jih bomo lahko po 5 letih spet videli v ljubljanski Hali Tivoli, 12. julija 2016. Na koncertu boste lahko slišali vse njihove uspešnice, med njimi skladbe z albumov Slide It In, Whitesnake in Slip Of The Tongue.

David Coverdale je za koncert v Sloveniji dejal: “Resnično smo navdušeni in v pričakovanju, da bomo letos spet nastopili v Hali Tivoli v Ljubljani v okviru naše “Greatest Hits” svetovne turneje, ki bo najverjetneje tudi moja osebna poslovilna dvoranska rock turneja po več kot 40. letih ustvarjanja in izvajanja rock glasbe.”

Po temu, ko je leta 1976 David Coverdale zapustil Deep Purple, je ustanovil skupino Whitesnake leta 1978, s katero se je podal na potovanje preko zgodnjih heavy blues rock albumov kot so “Trouble”, “Lovehunter”, “Ready And Willig” in “Come An’ Get It”, do bolj eksplozivnih hard rock izdelkov, kot so “Snake”, multiplatinasti “Slide In In” in pa leta 1987 z megaprodajanim albumom “Whitesnake”.

 “Počaščen sem, da sem lahko bil v 40. letih na številnih svetovnih turnejah, v svetu, ki si ga delimo vsi, in s tem praznoval in užival v nepozabnih trenutkih z milijoni ljudi … Resnično imam rad svoje izkušnje in preprosto imam rad svoje delo in vedno bom … Več kot 4 desetletja zabave … Hvala VAM!!!” 

Legendarna zasedba Whitesnake je pred desetimi leti napolnila ljubljanske Križanke, pred petimi pa veliko Halo Tivoli! Skupina je nastopila domala na vseh kontinentih in jo je ustanovil nekdanji pevec skupine Deep Purple David Coverdale, ki je še vedno zaščitni znak skupine Whitesnake! Obeta se res vrhunski hard rock spektakel!

WHITESNAKE SO:

David Coverdale – vokal

Reb Beach – kitara

Joel Hoekstra – kitara

Michael Devin – bas kitara

Tommy Aldridge – bobni

Michele Luppi – klaviature

 

Več na:

www.whitesnake.com

Povezani članki:

Značke: