Trainstation SubArt praznuje 5. obletnico svojega delovanja

Kranjski Trainstation SubArt bo 17. junija praznoval 5. obletnico svojega delovanja! S svojim nenehnim udejstvovanjem na sceni je v tem času ne samo obogatil (sub)kulturno dogajanje v gorenjski prestolnici, ampak je svoj pečat brez dvoma pustil tudi širše.

Pri sami izvedbi programa KUD SubArt, ki tudi upravlja s prostorom, uspešno sodeluje tudi s številnimi drugimi organizacijami in društvi, kot so Klub študentov Kranj, Layerjeva hiša, Vibe Department, Novi KLG, Radio Študent, Spiritual Submarine, Forestdelic, Interparty, KD Quilenium, DWEBA, Šenčurativa in še kdo. Trainstation SubArt je tako v preteklih letih gostil že nekatere večje domače in tuje izvajalce, kot naprimer Ozric Tentacles (VB), Juno Reactor (VB), The Toasters (ZDA), U.K. Subs (VB), Omen (ZDA), Divinity Roxx (ZDA), Sister Sin (SE), Watain (SE), Paprika Korps (PL), Sister (SE), Demolition Group, Zabranjeno Pušenje (BiH), Borghesia, Rambo Amadeus (ME), Ritam Nereda (RS), Trula Koalicija (RS), Brkovi (HR), Eyesburn (RS), Repetitor (RS), KBO! (RS), Hladno Pivo (HR), Pero Defformero (RS), Šank!? (HR), Hornsman Coyote (RS), Conquering Lion (MK) in številne druge.

Ob 5. obletnici bodo nastopili Trig Law, Nakajima, Haiku Garden in Mutism, za konec pa še DJ El Gadzé iz Portugalske.

Trig Law je sveža slovensko-hrvaška zasedba, ki ustvarja mešanico elektronike, duba, drum’n’bassa in ambientalne glasbe – in to v živo! Skupino sestavljajo prekaljeni glasbeni mački s pestro glasbeno preteklostjo:

Marco Grabber – elektronika
Organizator klubskih partijev že od leta 1996, tudi Heineken Thirst in MTV Dance Floor Chart. Ustanovitelj MTV Valkana Beach festivala. Kot DJ je nastopal po klubih v Europi in Rusiji. Dela projekte za Aquarius Records (HR), Laus (London, VB), Be Saved (Berlin, DE), Family Grooves (HR) in Lovezone Records (FR). Soustanovitelj in producent slovenskih skupin The Ufoslavians, Trig Law, Manouche in Kisha ter hrvaških Golem in Dalmatian Dub.

Igor Leonardi – električna in midi kitara
Igor je v mladosti igral s slovenskimi kultnimi skupinami Begnagrad, Quatebriga in Miladojka Youneed. Kasneje je 10 let preživel v ZDA, kjer je z mnogimi različnimi glasbeniki preigraval jazz (Don Cherry), rock (Jason Newsted, bivši basist skupine Metallica) in hip hop (Telefunken). Trenutno vodi slovensko zasedbo Fake Orchestra.

Krešimir Tomec – električni bas
Basist, producent, ustanovni član skupine Cubismo. Sodeloval je z izvajalci kot Ritmo Loco, Peter Lovšin, Dino Dvornik, Magnifico, Nina Badrić, Bolesna Braća, Fake Orchestra, Oliver Dragojević, Golem, Dalmatian Dub in trenutno z Manouche. Njegova glasba je izšla tudi pri mednarodnih založbah in projektih: »Jazz It! Perfect Toy Records«, Rambling Japan in Visions UK. Večktarni dobitnik prestižne nagrade Porin.

Andrej Zavašnik Zava – bobni
Aktivni član skupin Srečna Mladina in Jardier. V preteklosti je sodeloval s skupinami Golem, Gušti in Polona, The Ufoslavians, Skor in Voodoo Popeye. Zava se poleg glasbe ukvarja tudi s fotografijo in video produkcijo.

https://www.facebook.com/triglawband/
https://soundcloud.com/trig-law

Iz pepela preminule velenjske zasedbe Wreck je nastal projekt z japonskim pridihom, ki sliši na ime Nakajima. Gre za neke vrste nadgradnjo oziroma logični razvoj Wreck. Do spremembe imena je prišlo, ker člani zasedbe ne verjamejo ali pa mogoče bolje rečeno ne podpirajo »reunion« politike. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka, hardcora 80-ih in še kaj bi se našlo. V glavnem, gre za skupek bogatih izkušenj iz njihovih predhodnih skupin, kot so Wreck, It’s Not 4 Sale, Stranci, Daddy’s Pudding, Platfuzz, Wasserdich…

Dejan Požegar – vokal
Siniša Hranjec – kitara
Uroš Potočnik – bas
Matic Kadliček – bobni

https://www.facebook.com/nakajima.band/
http://nakajima.bandcamp.com/

Haiku Garden je mlada štiričlanska shoegaze/indie rock zasedba iz Ljubljane, ki je nedavno pri založbi Kapa Records izdala svoj prvi EP z naslovom »Waver«. Že več kot leto dni igrajo avtorske komade, ki nastajajo iz idej posameznih članov skupine, ki jih nato s skupnimi močmi dodelajo v sveže in inovativne pesmi, ki združujejo žanrske vplive post-punka, grungea in psihedelije. K njihovi prepoznavnosti pa je v precejšnji meri pripomoglo tudi sodelovanje na Klubskem maratonu Radia Študent.

Luka Flegar – kitara, vokal
Matevž Bitenc – bas, vokal
Anže Knez – bobni
Klemen Tehovnik – kitara, sintetizator, vokal

https://www.facebook.com/HaikuGardenBand/
https://soundcloud.com/haiku-garden
http://kaparecords.bandcamp.com/album/waver

Začetki nove kranjske alternativne zasedbe Mutism segajo v leto 2014, ko se je zbralo nekaj mladih nadebudnežev, ki so imeli željo po igranju drugačne metalske glasbe, ki ni omejena s tradicijo in dosedanjo mentaliteto lokalne in pa tudi globalne scene ter njenih privržencev. Po enoletnem raziskovanju različnih odtenkov težke glasbe in pa tudi drugih stilov soničnega izražanja se je lani ustalila trenutna zasedba in začela ustvarjati. Skupina razvija svoj stil, ki sicer izvira iz težkih kovin, vendar ima tendenco zaplavati v vesoljske zvočne podobe ob vedno prisotni psihedelični senzibilnosti.

Kosez – kitara
Galadriel – bas
Chalice – bobni
Neža – vokal

https://www.facebook.com/mutismplc

After:
DJ El Gadzé [R.I.O.T. Productions / Rap Balkanica]
Lizbona, Portugalska

https://www.facebook.com/elgadze.music
http://elgadze-music.bandcamp.com/

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1277105315647953/

Povezani članki: