Tokrat Amorphis prihajajo v Mostovno

Amorphis

Amorphis

Finska melanholična dark rock/metal zasedba Amorphis, ki že preko dvajset let osvaja svet in postavlja nove standarde se bo 31. marca ustavila v Mostovni.

Amorphis so leta 1990 ustanovili člani razpadlih Violent Solution Jan Rechberger, Esa Holopainen in Tomi Koivusaari skupaj z Olli-Pekka Lainom. Demo posnetek Disment of Soul, posnet januarja 1991, je bil do sledečega poletja razprodan. Novembra 1992 je izšel prvenec The Karelian Isthmus, kateremu je sledil Tales From the Thousand Lakes (1994). To leto je zaznamovala tudi prva turneja po ZDA. Z albumom Elegy (1996) so se prvič povzpeli med prvih deset na finskih lestvicah. Dosežek so ponovili s singlom Divinity iz četrtega studijskega albuma Tuonela (1999), s singlom Alone iz Am Universum (2001) pa so prvič dosegli prvo mesto. Sledilo je uspešno desetletje, v katerem so po zaslugi plošč Far from the Sun (2003), Eclipse (2006), Silent Waters (2007) in Skyforger (2009), postali prejemniki zlatega priznanja, s 15000 prodanimi izvodi na Finskem.

Po ploščah The Beginning of Times (2011) in Circle (2013) je septembra 2015 izšla Under the Red Cloud. Kitarist Esa Holopainen jo opisuje kot zelo natančno, melodično in težko ploščo, ki združuje elemente tako zgodnje kot zrele usmeritve skupine. Na Mostovni bo predstavljena v okviru spomladanske evropske turneje.

http://www.amorphis.net/
https://www.facebook.com/amorphis

TEXTURES
Dobro poznana Nizozemska progressive metal zasedba, ki v svoje audio kreacije vključuje tudi elemente tehničnega death metala, groova in djent-a! Na turneji se bodo predstavili s novim albumom, ki je izšel 05.02.2016.

https://www.facebook.com/textures
https://www.youtube.com/watch?v=UouFnxwJ998

AVATARIUM
Avantarium so nastali šele dobri dve leti nazaj, ampak že zbujajo pozornost na svetovni metal sceni s njihovimi poetično tematičnimi obarvanimi spevi, ki se gibljejo v vodah heavy/power/melodic metal-a!

https://www.facebook.com/avatariumofficial
https://www.youtube.com/watch?v=fYWC6ZlRmjA

Povezani članki: