Kdor gleda ljudi skozi mačje oči – veliki koncert šansonov Svetlane Makarovič

Pri založbi Sanje so za soboto, 23. maja, napovedali veliki koncert avtorskih šansonov vsestranske umetnice in prejemnice številnih nagrad, Svetlane Makarovič.

Koncert, ki se bo zgodil v Kinu Šiška, bo pospremil izid knjige šansonov, hkrati pa bodo v obliki zgoščenk ponovno izšli albumi Pelin žena, Nočni šansoni, Dajdamski portreti in Namesto rož, ki jih je avtorica v lastni pevski interpretaciji posnela in izdala v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Makarovičeva, znana po eni najobsežnejših bibliografij med slovenskimi avtorji, je za to priložnost napovedala več kot 3 urni koncert, ki bo vključeval številne goste in bo razdeljen na dva, tematsko med seboj ločena sklopa, med katerima bo kratek premor. Šansoni, predstavljeni v prvem delu bodo temačnejši in resnejše narave, medtem, ko bodo tisti v drugem delu predvsem humorno obarvani. Avtorica, ki jo poznamo tudi po tem, da pred slovensko družbo rada nastavi ogledalo, bo ob tej priložnosti nekaj šansonov tudi sama odpela, obeta pa se celo premierna izvedba treh svežih, še neslišanih pesmi.

Ob Svetlani Makarovič bodo nastopili: Janja Majzelj, Joži Šalej, Aphra Tesla, Matija Solce, Višnja Fičor, Ivan Rupnik, Andrej Rozman Roza in Ljerka Belak.

Povezani članki: