Nov cikel na Ljubljanskem gradu: Uroš Perić

Uroš Perić

Med februarjem in majem bo na Ljubljanskem gradu potekal nov ciklus koncertov, ki bo tokrat proslavil Uroša Perića z gosti.

 

Uroš Perić in Nuška Drašček

12. februar ob 20. uri, Palacij

Najlepši dueti

Na prvem koncertu se bo Urošu Periću kot gostja pridružila odlična in vsestranska domača vokalistka Nuška Drašček, ki v zadnjih letih blesti v najrazličnejših vlogah in na povsem različnih glasbenih področjih. Odlično obvlada številne stile pop glasbe, muzikal in tudi klasično/operno petje. Nuška Drašček, ki je bila na začetku kariere Uroša Perića celo njegova spremljevalna vokalistka in je z njim nastopila tudi na prestižnem festivalu Montreux v Švici, bo tokrat z njim zapela v duetu. Med drugim bomo lahko prisluhnili njunemu izboru najlepših duetov iz zakladnice soula in jazza.

 

Uroš Perić in The Pearlettes

19. marec ob 20. uri, Palacij

Ljubezenske pesmi

Na drugem koncertu se bo Urošu Periću na odru pridružil ženski spremljevalni vokalni trio “The Pearlettes”, ki ga spremlja na vseh večjih koncertih in z njim gostuje po vsem svetu. Članice vokalnega tria The Pearlettes, ki nadaljuje tradicijo takšnih vokalnih sestavov iz 50. in 60. let, so že vrsto let Sandra Feketija, Blažka Oberstar in Suzana Labazan. Uroš Perić bo s simpatičnimi pevkami občinstvu predstavil ljubezenske pesmi, ki imajo osrednje mesto tudi na njegovi zadnji zgoščenki.

 

Uroš Perić in Robert Ivačič

16. april ob 20. uri, Palacij

Večer bluesa

Na tokratno bluesovsko popotovanje se bo Uroš Perić odpravil z gostom – orgličarjem. Robert Ivačič z vzdevkom BLUEHARP se bluesovskim diatoničnim orglicam intenzivno posveča že od leta 1999. Sodeloval je s številnimi zasedbami – z Urošem Perićem pa prvič pred dvema letoma. Prejel je že mnoga priznanja na orgličarskih festivalih, leta 2010 pa je v Bristolu v Veliki Britaniji na državnem orgličarskem tekmovanju v kategoriji bluesa zasedel 2. mesto.

Blues močno zaznamuje ustvarjanje Uroša Perića in je redno na njegovih koncertnih sporedih. Ne nazadnje je bil prav njegov Up Down Blues iz leta 2009 na tekmovanju American Songwriter competition v ZDA med 15.500 prijavljenimi skladbami izbran v finale in zasedel zavidanja vredno 2. mesto.

 

Uroš Perić in Thomas Gansch

12. maj ob 20. uri, Palacij

Uroš Perić in prvi jazz trobentač Avstrije

Na zaključnem koncertu cikla se nam obeta prava glasbena poslastica – gost Uroša Perića bo namreč edinstveni avstrijski trobentač Thomas Gansch, pravi glasbeni zanesenjak s širokim področjem aktivnosti. V Avstriji velja za enega najbolj inovativnih in ustvarjalnih glasbenikov in pri svojem delu nenehno išče nove izzive. Odprt je za vse glasbene forme in stile, njegova največja ljubezen pa je vsekakor jazz. Je ustanovni in aktivni član mednarodno priljubljene zasedbe MNOZIL BRASS, ki redno koncertira po vsem svetu, med letoma 1998 in 2006 je bil član Vienna Art Orchestra pod Mathiasom Rüeggom, leta 2001 pa je ustanovil svojo prvo jazzovsko zasedbo Gansch & Roses, s katero občinstvu posreduje jazz na povsem samosvoj način in s precej humorja. Leta 2002 je prejel najvišjo avstrijsko nagrado na področju jazz glasbe “Hans Koller Jazz Award” za novinca leta. Igra na nenavadno trobento znamke Schagerl, ki jo je sam tudi zasnoval.

 

Več na spletni strani Ljubljanskega gradu.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.