Privid™: Kamerad Krivatoff – The Sweetheart Tree

Ljubljanska zasedba Kamerad Krivatoff se zbuja iz spanca. Po skoraj desetletju ustvarjanja pripravljajo prvenec About Time, ki naj bi izšel januarja. Napoveduje ga decembrska glasbena voščilnica The Sweetheart Tree.

Skupina Kamerad Krivatoff je navdih pri iskanju lastnega glasbenega izraza našla v popevkah prve polovice dvajsetega stoletja.  Glede na svoj specifični instrumentarij –  kopico analognih in digitalnih sintetizatorjev zvoka, bobnov, basa in glasa so menili, da je sebi lasten zvok bolje poiskati v priredbah močnih avtorskih pesmi. Pod prste so si med drugim nastavili dela glasbnih velikanov, kot so Henry Mancini, Cole Porter, Ervin Drake in Charles Aznavour. Vizija preplesti uporabo analognih in digitalnih inštrumentov in tehnologij, starih in novih glasbenih prijemov, je v letih skupnega ustvarjanja postala realnost. Sčasoma so ugotovili, da bi svoj zvok preizkusili še v avtorskih skladbah, zato že pospešeno nalagajo, zlagajo, vrtijo, razstavljajo in vrtajo v lastne stvaritve.

Člani zasedbe se raje kot skupina posameznikov predstavljajo kot Kamerad – virtualno-fantazijski lik, nadčasovno bitje, ki ga najbolj zaznamujejo občasno navdušenje nad popularno popevko z začetka 20. stoletja, razvoj ruske avantgarde, vzpon množičnih medijev ter digitalna revolucija zgodnjega 21. stoletja. Kamerad Krivatoff je otrok svojega časa, rojen na prepihu prejšnjega stoletja. Zasedbo sestavljajo Tim Kostrevc, Luka Jamnik, Jernej Jurc, Damir Babić, Luka Šalehar in Gregor Gruden. Vsi so bili v preteklosti, ali pa so še, člani drugih glasbenih skupin, ki so zaznamovale slovensko alternativno in popularno glasbeno sceno v zadnjih deset in več letih. Laibach, Silence, Srečna Mladina, Cancel, Niowt, Gušti in Polona, The Frictions je le nekaj imen, ob katerih se Kamerad počuti nenavadno domače.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.