Vabljeni na FundaMENT – serijo glasbenih predavanj in delavnic

SIGIC vabi na serijo glasbenih predavanj in delavnic. Takole pravijo:

Si glasbenik? Menedžer glasbene skupine? Programski vodja kluba? Bi rad karkoli od tega postal in še šele zanimaš za glasbeni posel?

Vabimo te, da se nam pridružiš na seriji glasbenih predavanj in delavnic FundaMENT, ki jo organizira SIGIC, Slovenski glasbenoinformacijski center v sodelovanju z MENT Ljubljana.

Projekt FundaMENT vključuje domače glasbene strokovnjake, ki ti bodo pomagali pri spoznavanju osnov glasbenega posla pri nas. Seznanili te bodo s pogoji, v katerih glasbeni posel v Sloveniji deluje in predstavili veščine, ki so potrebne, da posel steče. Serija je namenjena predpripravi na showcase festival in konferenco MENT Ljubljana, ki se bo odvijal med 4. in 6. februarjem 2015.

Potek predavanj in delavnic:

10. december 2014 ob 17. uri
USTANOVILI STE BEND, POSNELI KOMAD… IN KAJ SLEDI?
Srečanje bo potekalo v obliki interaktivne igre: Andraž je glasbeni menedžer, ki odkrije nov bend. Bend v studiu pravkar snema prve skladbe. K sodelovanju povabi agenta, založnika in PR-ovca, da skupaj izpeljejo projekt. CILJ: bend izda ploščo, promovira singel in izvede serijo koncertov. Kaj sledi? Bo bend izdal ploščo in utonil v pozabo? Ali pa izpeljal projekt in se v zanosu uspeha odpravil v studio na snemanje novega albuma?

Sodelujejo:
Andraž Kajzer
Vlado Mihajlović
Blaž Gregorin
Miran Rusjan

15. december 2014 ob 17. uri
ČISTO PRAVI GLASBENI MENEDŽER
Moderator se bo pogovarjal s tremi glasbenimi menedžerji. Spoznal boš osnovne veščine poklica glasbenega menedžerja pri nas, se seznanil s pogoji za uspešnost in učinkovitost njegovega dela ter si odgovoril na vprašanje, kaj sploh pomeni biti glasbeni menedžer v Sloveniji. Debata ne bo namenjena le nadebudnim glasbenim menedžerjem. Koristne informacije bo podala tudi tistim, ki se z glasbenimi menedžerji srečujejo v različnih korakih svojega glasbenega udejstvovanja.

Sodelujejo:
Vlado Mihajlović
Andrej Sevšek
Jakob Wilfan

18. december 2014 ob 17. uri
SHOWCASE? SHOW CASE!
Na tem srečanju izveš kaj so showcase glasbeni festivali in konference. Povabljeni gostje bodo predstavili različne profile delegatov, ki prihajajo na tovrstne dogodke ter predstavili njihovo vloge in cilje. Kot udeleženec boš tokrat prejel tudi nalogo: do sklepne delavnice moraš opredeliti svojo vlogo znotraj glasbenega posla ter si na osnovi liste delegatov, ki bodo prisotni na MENT Ljubljana, narediti svoj MENT načrt. Koga boš zastopal? Koga kontaktiral? Katera znanja in izkušnje boš skušal pridobiti? Kako boš osvojeno znanje prenesel na teren?

Sodelujejo:
Andraž Kajzer
Matjaž Manček
Miran Rusjan

21. januar 2015 ob 17. uri
MENT NAČRT
Na sklepnem srečanju FundaMENTa boš mentorjem predstavili svoj MENT načrt. Mentorji bodo podali komentarje, ki jih boste predebatirali vsi udeleženci. Izmenjevali si boste predloge in ideje ter iskali alternativne rešitve in se tako pripravili na MENT Ljubljana.

Kdo so naši gostje, kje delujejo in s kom sodelujejo?
Andraž KajzerMENT Ljubljana, HrupMag, KAPA Records, Siddharta
Vlado MihajlovićAgencija Salamander, Agencija Glasilka, Big Foot Mama, Srečna Mladina, Pero Lovšin
Blaž Gregorin – Promocija BiG, Siddharta, Dan D, Muff, Maraaya
Miran RusjanMoonlee Records & Booking, Repetitor, TRUS!, Damir Avdić, Borghesia
Andrej SevšekKAPA Records, Punk Rock Holiday, Gala Hala, Red Five Point Star
Jakob WilfanXceed World, Milk Drinkers
Matjaž MančekKino Šiška, MENT Ljubljana

Serija predavanj in delavnice bo potekala v Kogojevi dvorani, na sedežu SIGIC (Trg francoske revolucije 6, Ljubljana, v prvem nadstropju, nad Muzikalijami – nasproti Križank).

Cena kotizacije za udeležbo: 20 EUR za celotni cikel*
5 EUR za posamezno srečanje
*Plačilo kotizacije za celotno serijo kupcem omogoča 25% popust pri nakupu delegatske karte za MENT Ljubljana.

Prijave na FundaMENT sprejemamo do ponedeljka 8. decembra na naslovu: [email protected]. Na tem naslovu so na voljo tudi vse informacije, ki te zanimajo v zvezi s projektom.

Povezani članki:

Značke: