Prihaja Day of Metal Fest!

MH Concerts in Dirty Skunks najavljajo Day of Metal Fest – koncertni paket, ki je ob enem nepozaben festivalski dan.

10. marca 2015 bodo oder ljubljanskega Kino Šiška zasedli Overkill in Death DTA. Nastop obeh co-headlinerjev bodo podprli Sanctuary in Massacre, ker pa za tako dozo odlične glasbe rabimo res dobro ogrevanje, najavljamo še Abysmal Dawn, Chronosphere, Methedras in Loudblast.

Sodelovanje MH Concerts In Dirty Skunks  že tretje leto z odličnim naborom nastopajočih na Metaldays festivalu prepriča tako domače, kot tuje občinstvo. Zdaj se je to sodelovanje podaljšalo v odličen dan metala, ki nam bo dokončno prečistil ušesa in prebudil telo po hladni zimi.

Čast glavnih nastopajočih si bodo razdelili newyorški norci Overkill in odmevni Deat DTA. Kljub temu, da bomo Overkill v Sloveniji prvič gostili klubsko, ne rabijo posebnega prestavljanja. Ekipa, ki jo že čez trideset let vodita neutrudna Boby Blitz in D.D. Verni, je že dvakrat nastopila na našem najljubšem metal festivalu v Tolminu. Trešerji, ki jih zob časa nikakor ni načel, so slovenskim metalcem dobro znani. Zdaj je čas, da prepričajo tudi v intimnem ozračju kluba. Death DTA Tours je institucija, ki je v zadnjem času dobro razburkala metal skupnost po celem svetu.  To nikakor ni zgolj še eden tribute band ali patetičen poskus ponovnega delovanja Death. Njihov namen je poklon delu Chucka Shuldinerja in Death.  Tokrat se v Evropo vračajo ob dvajset letnici kultnega albuma Symbolic. Nastopili bodo v zasedbi, ki je Death tvorila v času tega albuma. Torej bomo na odru gledali Stevea Di Giorgia, Gene Hoglana, Boby Koelblea, Maxa Phelpsa in seveda posebnega gosta na vokalu Steffena Kummererja. V Kino Šiška se bomo lahko ponovno predali nostalgiji in v živo podoživeli glasbo skupine, ki je v devedesetih za vedno spremenila death metal.

Ob bok obema glavnima nastopajočima postavljamo dve imeni, ki sta zaznamovali osemdeseta in devedeseta leta. Massacre so brez dvoma kult floridskega death metala. Svoje začetke so sicer preživeli kot demo skupina, vendar jim je spotoma uspelo pridobiti titulo enega prvih death metal bendov in izumiteljev death metal growla (ne, ne bomo omenjali Kam Leeja …). Po precej burnih spremembah v zasedbi so v devedesetih le sklepali dva albuma in se za nekaj časa poslovili. Kult je ostal in po globokem vdihu so letos izdali album Back From Beyond in se podali na odre. Dober death metal stare šole je tako zagotovljen, če so pa fantje dorasli kultu, se boste morali prepričati sami.

Sanctuary so skupina, ki v resnici nikoli ni prenehala, zato je težko govoriti o vrnitvi. Še preden so Seattle zavzeli grungerji, so Sanctuary v tem mestu na novo definirali ameriški power metal. Albuma Refuge Denied in Into Mirror Black se še zdaj štejeta v kodeks heavy metala. Kreativna pot Warrel Dana in družbe je bila burna, saj so 1992 Sanctuary razpustili in formirali Nevermore. Leta 2010 so se začeli ozirati v preteklost in obudili Sanctuary, takrat samo za nekaj nastopov. Leto pozneje se je krog zaključil, saj so fantje k počitku položili Nevermore in letošnje leto obeležili z odličnim Sanctuary albumom The Year The Sun Died. Warrel Dane & co. v živo nikoli ne razočarajo. Prepričani smo, da bo tako tudi ostalo.

Oder in občinstvo glavnim štirim adutom večera bodo ogrevali ameriški death metalci Abysmal Dawn, grški trešerji Chronosphere, italjanski terešerji  Methedras in novi up francoskega death trasha Loudblast.

Povezani članki: