Novinci iz Maribora – Leonart

Leonart

Leonart je organizem svoje vrste. Štirje glasbeniki, ki so vsak za sebe preigrali številne odre, so združili moči z namenom ustvariti kreativni presežek. Kmalu je Leonart začel dihati, rasti ter se razvijati v živeč organizem. Nastala je še neslišana svežina žanrsko raznolike glasbe, ki svoje korenine najde v rocku in se nadgrajuje z besedili, ki opisujejo življenje posameznika, vpetega v urbano okolje.

Ideje, ki jih fantje ujamejo in spremenijo v besedila, so večinoma osebnoizpovedne in zajemajo doživljanje življenja in širše družbe. Glasba je preplet več glasbenih žanrov, ki je z novodobnimi vplivi indieja, pridihi funka in melanholijo velemesta, obogatena v nov, poprej neslišan zvok.

Sebastijan Lukovnjak (vokal, kitara, klaviature)
Andrej Knehtl (kitara, spremljevalni vokal)
Martin Počkar (bas kitara, spremljevalni vokal)
Marko Brvar (bobni)

Krstna predstavitev mariborskih novincev Leonart je potekala v soboto, 27. septembra 2014 v Satchmotu. Prvič so uradno v živo predstavili aktualni single Nora noč, ki je že zavzel slovenske radijske postaje in glasbene lestvice. Slovenska osebnoizpovedna besedila so bila rdeča nit tudi preostalih enajst avtorskih skladb, ki so svoje korenine našle v rocku.   Poleg omenjenih glasbenikov Leonart združuje kreativce iz različnih področij. Leonart že sega izven glasbenih okvirjev in privlači dobre ideje sorodnih umetnostnih področij. Štirje glasbeniki so se obdali s stalno ekipo nadarjenih kreativcev, ki skrbijo za zvočno podobo studijskih posnetkov (Martin Bezjak, Epix Productions), oblikovanje zvoka (David Jarc – Sonny), oblikovanje luči (Nikola Podlesnik), videoprojekcijo (Gregor Tanacek), video podobo (Tina Istenič), grafično podobo (Aleš Pogorevčnik) in fotografijo (Bojan Atanaskovič). Zato je bil premierni koncert ne samo glasbena, ampak tudi vizualna poslastica. Skupina je tako tudi s svojo resnostjo, kvaliteto in jasno zastavljenimi cilji navdušila množico.

 Konec oktobra je sledila promocija prvega videospota skupine za Nora noč in to kar na ulicah štajerske prestolnice. Mimoidoči so videospot prvenca, ki ga je zrežirala znana ljubljanska umetnica Tina Istenič (vizualna podoba skupin Elvis Jackson, Tide, Sausages), lahko spremljali kar iz televizije, ki so jo na kolesu popeljali po Mariboru.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gxSlegioI74[/youtube]
Povezave:

Leonart spletna stran
Facebook
Soundcloud
YouTube
Flickr
Instagram

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.