Noctiferia, Armaroth in Kill Robot Kill v Trainstation Squatu

Noctiferia

V sklopu promocijske turneje ob izidu najnovejšega studijskega albuma PAX se 15. novembra v kranjski Trainstation Squat vrača ljubljanska industrial metal zasedba Noctiferia. Na koncertu bodo za ogrevanje poskrbeli domači death metal razgrajači Armaroth ter avstrijska death metal/deathcore zasedba Kill Robot Kill.

Noctiferia je bila trenutno polno zapsolena z izdajo novega albuma. Prihajajoči album PAX konceptualno nadaljuje pot, ki si jo je zasedba začrtala že na prejšnjem albumu »Death Culture«. Posnet je bil v studiu Negligence, za mastering sta poskrbela Johan Örnborg ter Jens Bogren (delala z bendi kot so Opeth, Soilwork, Devin Townsend Project, At The Gates, Kreator in številni drugi). Novi album bo izšel 5. decembra v samozaložbi pod okriljem združenja SAOL.

Kranjska death metal zasedba Armaroth je nastala v začetku leta 2008 in si je v dobrih petih letih delovanja že utrdila svoj položaj na slovenski metal sceni. Kljub številnim menjavam članov ji je uspelo pripraviti dovolj avtorskega materiala, ki je bil februarja 2012 izdan na demo ploščku »Burning Execution«. Konec istega leta je zopet nekoliko prenovljena zasedba pričela z novim obdobjem ustvarjanja, ki ga je junija 2013 zabeležila na odlično sprejetem debitantskem EP-ju z naslovom »False Vision«, s katerega so za skladbo »Cell That We Bleed In« letos spomladi posneli tudi videospot. Do sedaj so fantje preigrali že večino domačih klubov, predstavili pa so se tudi na nekaterih festivalih, kjer seveda najbolj izstopata Metal Mania Open Air in MetalDays.

Kill Robot Kill so nastali avgusta 2010 na avstrijskem Koroškem, ko so se zbrali nekateri bivši člani treh tamkajšnjih underground bandov. S prenovljeno zasedbo, ki sedaj šteje šest članov, so jeseni 2012 pričeli tudi s prvimi koncerti. Njihovo glasbo je težko točno opredeliti, vendar se najbolj opazijo deathcore in hardcore vplivi, ki jih spretno kombinirajo z death metalom. Razni sampli in neobičajne strukture skladb pa vsekakor ponujajo posebno doživetje za vse poslušalce. V relativno kratkem času jim je uspelo na svojo stran pridobiti kar nekaj glasbenih kritikov, koncertne odre pa so si do sedaj delili s številnimi uveljavljenimi imeni, kot so Benighted, Cataract, Breakdown Of Sanity, Give Em Blood in drugi. Pravkar so v samozaložbi izdali tudi novi EP z naslovom »Aeon Of Damnation«.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/294597147413379/

Povezani članki: