Bilbi predstavlja pesem Ko se vrneš iz zapora

Bilbi in Direktorji

Bilbi se vrača z novim albumom Toskana in napovednim singlom Ko se vrneš iz zapora, ki ju bo predstavila v petek, 28. novembra na odru koprskega gledališča. Gre za izpoved ženske, ki se zaplete z na videz vplivnim moškim, kateri pride navzkriž z zakonom in mora zaradi njene naivne izpovedi za zapahe. Njegova “Češnjica na torti” svoje dejanje obžaluje in komaj čaka, da pride domov. Zveni kot film noir v glasbeni podobi, prava Hollywoodska kriminalna melodrama. V velikem slogu odigra glavno vlogo usodna ženska, femme fatale, kot se za ta žanr tudi spodobi. Mogoče je malce zaskrbljujoče, da o podobnih slovenskih zgodbah poslušamo vsak dan, a film noir se tega sveta dotika na prav poseben način – preko svoje temne, a vendar najbolj usodne, strastne plati. Glasbo in besedilo sta prispevala Gregor Stermecki in Maja Pihler Stermecki, medtem ko so za aranžma poskrbeli njeni Direktorji in za produkcijo Peter Dekleva.

Bilbi o novem albumu pove: “Vsakdo ima svojo osebno Toskano, predmet večnega hrepenenja, nekaj kar nas žene in umiri hkrati. Nekateri imajo to srečo, da jo lahko začutijo znotraj sebe. Drugi smo večni popotniki in iskalci.

Z novim studijskim albumom, ki ga bo objavila konec novembra, Bilbi vabi na potovanje po svoji glasbeni Toskani. Med potjo boste naleteli na dvanajst novih Bilbi zgodb, dvanajst novih drobnih slik. Večina skladb je ponovno nastala v sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim, nekaj besedil sta prispevala tudi pesnika in pisatelja Drago Mislej Mef in Rok Vičnik. Toskana ponovno ponuja vpogled v Bilbin čudovit mavričen svet, kjer se smeh in žalost držita za roko v senci dobre stare oljke. Nove Bilbi zgodbe so še bolj raznolike, začinjene in drzne, a hkrati ostaja kritična do sebe in sveta. Skladbi Tiste snovi in To ni blues, s katero se je Bilbi predstavila na letošnji Emi, sta že nakazali začrtano glasbeno smer. Na sporedu bo pristni rock and roll in čutne pripovedne balade.

Premiernemu koncertu v Kopru bodo sledili še naslednji koncerti:

28.11. Koper, Gledališče Koper ob 20h

3.12. Kranj, Stolp Škrlovec ob 20h

6.12. Maribor, Štuk ob 20h

20.12 Ptuj, domKULTure muziKafe ob 20h

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GW5iRnYxLkE&feature=youtu.be[/youtube]

Povezani članki:

Značke: