V Slovenijo se vrača stari znanec naših odrov Bryan Adams

Bryan Adams

Naše odre bo Bryan Adams obiskal že četrtič – tokrat se bo predstavil 14. decembra v dvorani Stožice. Koncert bo sovpadal tudi z 30. letnico izzida njegovega legendarnega albuma Reckless.

Večkrat platinasti album ‘Reckless’  je v veliko knjigo  rock ‘n rolla z zlatimi črkami zapisal nepozabne hite kot so ‘Summer of 69’,  ‘Run To You’, ‘Heaven’,  ‘One Night Love Affair’ in ‘It’s Only Love’  (posnel jo je skupaj z eno in edino Tino Turner). Album Reckless predstavlja prelomnico v Adamsomovi karieri; z njim je postal prepoznaven tudi izven kanadskih meja – leta 1985 je namreč sledila zelo uspešna svetovna turneja.

Bryan Adams je najbolj prepoznaven ambasador kanadske kulture. Poleg uspešne, več kot 30 let trajajoče kariere, v kateri je prodal več kot 65 milijonov plošč, koncertiral na 6 celinah ter dosegel 1. mesto na lestvicah v več kot 40 državah po svetu. Država Kanada  ga je nagradila s častnim redom »Order of Canada«. Izven kanadskih meja si je že zaslužil zvezdo na slavnem hollywoodskem »Walk of Fame«.  Za svoje glasbeno delovanje je Bryan Adams prejel 23 nagrad od kar 94 nominacij, leta 2006 pa tudi dve državni priznanji za dosežke v popularni glasbi in prispevke njegove človekoljubne fundacije, ki pomaga pri izboljšanju izobraževanja otrok in mladih po celem svetu. Leta 2008 je bil ob 50-obletnici lestvice Billboardovih vročih 100, uvrščen na 38. mesto izvajalcev vseh časov.

Izdal je 10 studijskih, 5 koncertnih, 5 kompilacijskih in 2 filmska albuma. Spomnili se bomo pop, rock uspešnic, pod katere se je podpisal tudi kot avtor ‘Can’t Stop This Thing We Started’, ‘Let’s Make a ‘Night to Remember’, ’18 Till I Die’…) in balade (‘Straight from the Heart’, ‘Heaven’, ‘Please Forgive me’, ‘Have you Ever Really Loved a Woman’, ‘Everything I Do ( I Do It For You’).

Bryan Adams slovi kot glasbenik, ki na nastopu da vse od sebe. Njegov zaščitni znak sta prepoznaven hripav vokal in energični, iskren nastop. Ob zaključku leta se nam obeta brezkompromisen rockovski nastop z mnogimi uspešnicami, ki nas spremljajo že več kot 30 let.

Povezani članki:

Značke: