Jeseni bo vsaka sobota aritmična!

Ekipa Aritmije

Sobotni glasbeni večeri bodo od 20. septembra naprej rezervirani za uro in pol dolg paket dobre glasbe. Vsako soboto okoli 22.00 na 2. programu TV Slovenija bo najprej na sporedu glasbeno-informativna oddaja Aritmija, sledili pa bodo aritmični koncerti izbranih domačih zasedb.

 

ARITMIJA, glasbeno-informativna oddaja

Vsako soboto okoli 22.00 na TVS 2 

Aritmija ostaja edini TV-glasbeni informator o dogodkih in dosežkih na kreativni glasbeni sceni. Po večmesečnih pavzah, mesečnem in dvotedenskem predvajanju v različnih terminih, bo z letošnjo jesenjo Aritmija ponovno glasbeni tednik vsako soboto zvečer. Vse od aritmičnih začetkov leta 2005 ostaja kvalitetni glasbi zvesta v osnovi nespremenjena ekipa Aritmičarjev pod uredniško taktirko Maje Pavlin; z vami bo še naprej voditeljica Katarina Čas, izpraševalec Miha Šalehar, kolumnist Luka Zagoričnik, recenzent Miroslav Akrapovič ter glasbeni novinarji Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Robert Šercer in Sandi Sadar Šoba. Vsebino Aritmije bosta z jesenjo bogatila tudi glasbeni kritik in publicist Gregor Bauman ter voditelj radijske oddaje Izštekani na Valu 202, Jure Longyka, katerega glas sicer kroji podobo oddaje vsa ta leta.

ARITMIČNI KONCERTI

Vsako soboto okoli 22.30 na TVS 2

Glasbeno-informativni Aritmiji bodo vsako soboto sledili enourni Aritmični koncerti. Gre za serijo koncertnih portretov izbranih, žanrsko raznolikih domačih zasedb, ki prepričajo s samosvojo avtorsko glasbo ter/ali koncertno izvedbo in s svojim delom krojijo oz. dvigajo nivo domače glasbene ponudbe. Poleg studijskega koncerta boste zasedbo spoznali tudi skozi klepet, posnet na terenu. Aritmični koncerti, ki jih snemamo skozi leto, so glasbeni presek od rocka, punka, metala, preko hip hopa, duba in elektronike, vse do akustike z bluesom, etnom in jazzom. Gre tudi za posebno koncertno-studijsko izkušnjo v živo. Televizija Slovenija namreč s produkcijo Aritmičnih koncertov odpira vrata javnosti in vabi glasbene sladokusce na koncertne večere kvalitetnih domačih zasedb v studio 1 na Televiziji Slovenija.

Od 20. septembra pa vse do konca leta vas ob sobotah čakajo premiere Aritmičnih koncertov domačih zasedb Hulahoop, The Tide, The Stroj, Balladero, Dubzilla, Mojcart, Moveknowledgement, Noctiferia, T.M.S. Crew, Easywalkers, Karmakoma, Srečna Mladina, ponovno bomo slišali tudi Ano Pupedan, Narata, Same babe, The Puzzled, The Canyon Observer in druge. 

V okviru Aritmičnih koncertov snemamo 19. 9. koncert Moveknowledgement in Kala Voice v Kinu Šiška, vabljeni pa tudi na 3 studijska snemanja Aritmičnih koncertov v oktobru in novembru!

 

ARITMIČNO na 202

Vsak ponedeljek ob 18.00 na Valu 202 

Na Valu 202 boste nekatere Aritmične koncerte lahko v celoti poslušali ob petkih zvečer, izbrane zasedbe pa pred sobotnimi premierami ob ponedeljkih popoldan v obliki “aritmičnih mini portretov”.

Že od 15. septembra naprej! 

 

Prve 3 sobotne premiere Aritmičnih koncertov: 

Sobota, 20. september, ob 22.25

Aritmični koncert: Hulahoop 

Hulahoop so mlad, še neuveljavljen, a hitro vzpenjajoč se funky pop rock kvartet iz Kamnika, ki nas je pritegnil s samosvojo glasbeno držo, prepričljivo izvedbo ter pozitivno energijo na odru. Pa tudi za odrom so štirje mladi Kamničani z odlično vokalistko Evo na čelu na moč simpatični. Posebnost kvarteta je tudi, da so brez kitarista a ob odličnem basistu Marku ga ne potrebuje. Dekleti in fanta so nase opozorili šele pred dobrim letom, z zmago na ŠOUROCK-u, julija letos pa so s karizmo in nastopom že osvojili žirijo mednarodnega festivala neuveljavljenih skupin Jelen Demofest v Banjaluki, kjer se je za zmago potegovalo 35 izbranih demo zasedb s celotnega področja nekdanje Jugoslavije.

 

Sobota, 27. september, ob 22.25

Aritmični koncert: The Tide 

Predstavniki domačega liričnega rocka – kranjski The Tide so ustvarjalni že dobrih 10 let. Simpatično spontani in profesionalni hkrati; harmonični, melodični, lirično izpovedni ter polni idej, ki jih uresničujejo tudi preko glasbenih okvirjev. Njihovi koncerti so skupek glasbenih, vizualnih in teatralnih idej. Jubilej so The Tide ravno te dni kronali z izidom četrtega albuma Landings.

 

Sobota, 4. oktober, ob 22.30

Aritmični koncert: The Stroj 

Aritmično koncertni oktober bomo začeli spektakularno – s tolkalsko zasedbo The Stroj! Po razpadu neodvisnega urbanega plemena tolkalcev iz Laškega leta 2007 na dva dela (StrojMachine ter stari-novi The Stroj), se je kolektiv, ki ga še vedno vodi Primož Oberžan usmeril v gradnjo novih inštrumentov in iskanje novih zvokov. Primoža je prevzela kimatika – vpliv zvočnih vibracij na materijo. Tolkalskemu kolektivu se je pridružil še multimedijski umetnik Stane Špegel (aka HouseMouse) in rezultat je 4. album Metafonik, ki je izšel konec lanskega leta. Koncert The Stroj je paša za oči in ušesa.

Povezani članki:

Značke: