Dobrodelni koncert za obnovo TrainStation Squata v Kranju

TrainStation Squat

TrainStation Squat rabi vašo pomoč, sredstva se bodo zbirala na dobrodelnem koncertu, takole javljajo iz Kranja:

Tokrat gre zares. Pripravlja se dobrodelni koncert, namenjen odkupu in nadaljni ureditvi prostorov na Kolodvorski.

15 let se v Kranju obljublja mladinski kulturni center. 15 let ga aktivna intuziastična samoiniciativna mladina na svojo roko in pobudo gradi ter odpira v različnih zapuščenih objektih. Od bivše Klavnice, Izbruhovega kulturnega Bazena, Kluba SubArt, do zadnje trenutne postaje na Kolodvorski.

V enem letu nam je uspelo izpeljati okrog 140 prireditev, s preko 12 000 obiskovalci, 60% dogodkov pa je bilo brezplačnih.

Vsa ta leta so se investirali milijoni za izgradnjo Letnega Gledališča, Mestne Hiše, Layerjeve Hiše, Stolpa Škrlovec in Pungert, v mladinsko alternativno kulturo pa nič.

V 80 milijonskem letnem proračunu se v treh letih pod krmiljem župana Mohorja Bogataja ni našlo nekaj drobiža za ureditev danes skorajda osnovnih človekovih potreb (voda, komunalna infrastruktura,…),  kaj šele da bi namenili 30 000 za ureditev objekta do te mere, da bi v normalnih pogojih izvajali svoje dejavnosti. Zdaj pa bi se radi še rešili vsega in nam objekt prodali ali nas celo izselili, tisto tretje, uporabniška pogodba ne obstaja.

Žalostno je, da moramo odkupovati objekte od občine, katera že 15 let in več obljublja nek podobni kulturni center. Zdaj ko je objekt njihova last in ko ni več problem lastništvo (spomnimo se Izbruhovega kulturnega Bazena), oni raje obrnejo hrbet in nas spet poskušajo izseliti.

Zato smo se odločili, da odkupimo ponujeni objekt preden nas spet vržejo na cesto in stem Kranju in tudi Gorenjski sami uredimo prepotrebni avtonomni kulturni mladinski socialni medgeneracijski alternativni art center, ki ga vsi župani v predvolilnem boju vedno obljubljajo in obljubljajo.

Kot že rečeno, tokrat gre zares. Zdaj potrebujemo vašo pomoč, saj nam vašega, našega davkoplačevalskega denarja Mestna občina Kranj pač ne da.

Poleg obiska dobrodelnih dogodkov, ki bodo od 12. do 20. septembra potekali v Trainstation Squatu, nam lahko pomagate tudi z donacijo ali nam namenite del dohodnine.

TRAINSTATION SQUAT – Skladišče mladinske alternativne kulture KOLODVOR

Iz zapuščenega objekta smo do danes uredili:
– večnamesnko dvorano za koncerte, filme, predavanja in razne prireditve…
– studio SubArt, za vaje glasbenih skupin in snemanje audio posnetkov
– spalnica z 10 ležišči
– pisarna (v izgradnji)
– atelje Chopich in tiskarna Bangladesh
– poligon za rolkarje
– kavarnica, info točka s teraso (v izgradnji)

Program:

sobota 13.9.:
Rise
GMB
Ransom Call
Didge
Armaroth
Obduction
Soulcharger
God Scard
Raggalution

sobota 20.9.:
Stripeless Zebra
Wasted Time
Najbolši
Sirotinje
Paraziti p.13
Made In Yugoslavia

+ še kdo

http://www.trainstation-squat.org/
https://www.facebook.com/TrainStationSquat

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.