V Ljubljano že osmič prihaja festival Nostalgija

Festival Nostalgija

Prvi vikend v septembru (4.-6.) bo ljubljansko Gospodarsko razstavišče zaznamovala zanimiva zgodovinska doba. Znova prihaja festival Nostalgija. Festival, ki bo prikazal življenje v 50-ih in 60-ih letih prejšnjega stoletja.

Tako bo festival koncertno in plesno obarvan z nastopom swing, rock’n’roll in rockabilly zasedb, ter swing&rock’n’roll plesnih šol in društev, ki bodo obiskovalcem v sklopu festivala Nostalgija čez dan predstavljale tovrstno zvrst plesa in jih naučile osnovnih plesnih veščin.

V soboto, 6. septembra zvečer pa bodo poleg swing & rock’n’roll plesnih šol in društev nastopile tudi najboljše glasbene skupine, med drugim legendarna surf skupina BITCH BOYS, nepogrešljivi LUCKY CUPIDS, kateri letos praznujejo 20 let delovanja in slovenski rockabillyji EIGHT BOMB v akustično odlični marmorni dvorani GR, ki bo v ta namen opremeljena v stilu 50. in 60. let. NOSTALGIJA festival je tradicionalna prireditev namenjena vsem ljubiteljem VINTAGE, RETRO, HERITAGE, SWING & ROCK’N’ROLL kulture in starodobnih avtomobilov. Letos že osma po vrsti. Gre za edinstveno nostalgično prireditev v Sloveniji, ki obiskovalce popelje v stare dobre čase z vonjem po naftalinu in v Evropi velja za eno najbolj cenjenih tovrstnih prireditev.

Poseben čar in zanimivost te prireditve je, da so udeleženci in lastniki vozil oblečeni v nostalgičnem stilu, zato vabijo vse obiskovalce, da se festivala udeležijo v nostalgičnih oblačilih, s predmeti in modnimi dodatki iz takratnih starih časov, ali pa naj se na prireditev pripeljejo s starodobnim avtomobilom, motorjem, kolesom, skirojem …

LUCKY CUPIDS – so junaki slovenskega rockabillyja.Kjupidi se v svoji glasbi držijo vseh izvirnih pravil te zvrsti,hkrati pa tej glasbi dodajajo tudi lasten pečat. Skupina deluje že od leta 1994, torej to leto praznujejo reci in piši 20 let.

BITCH BOYS – Skupina Bitch Boys je na slovenski rockerski sceni prisotna že 15 let in je prvi slovenski surf rock band, ki se je odzval na surf revival, ki ga je sprožil soundtrack Tarantinovega “Pulp Fictiona” (Šund).
V tem času so pionirji slovenskega surfa izdali štiri albume, posneli dva videospota, se s svojimi skladbami uvrstili na nešteto kompilacij, ki so bile izdane tako doma kot v tujini.

EIGHT BOMB – Fantje so svojo skupno pot začeli sredi leta 2007, ko združili moči treh predhodnih rockabilly/surf zasedb. S svojo energijo, navdušenjem in predanostjo glasbi so kmalu postali ena vidnejših rockabilly/psychobilly skupin v Sloveniji.Dokaz za to so mnogi koncerti tako doma kot v tujini, po različnih klubih in festivalih.

Povezani članki: