Opomnik! Jutri v Mariboru Converge

Converge

Jutri bodo oder MC Pekarne kot headlinerji zasedli ameriški kultni hardcorovci Converge, katerih akterji so poleg tega benda na sceni uveljavljeni kot založniki (Deathwish Inc.), studijski možje (Godcity Studios) in seveda člani ter pogonske sile mnogih drugih bandov. Kurt Ballou, Jake Bannon, Nate Newton in Ben Keller so s svojimi kultnimi albumi in še bolj legendarnimi nastopi utrdili novo poglavje ameriškega hardcora, ki je obrodilo z neštetimi posnemovalci povsod po svetu.

Poleg Converge bodo Slovenijo ponovno obiskali ameriški death grinderji Misery Index, katerih člani Jason Netherton (ex-Dying Fetus), Darren Morris (ex-Criminal Element), Adam Jarvis (Pig Destroyer) in Mark Kloeppel so sceni že dokazali, zakaj so se – primerno, seveda! – poimenovali prav po kultni plošči kultnih ameriških death grinderjev Assück! Misery Index so ekvivalent kruti in uničevalni prekmurski nevihti, mrzli notranjski zimi in ekstremen odgovor ekstremnim razmeram, v katerih se nahaja naša država. Če bi vstaje v Mariboru kdaj imele možnost izbrati primeren soundtrack, bi to bile VSE plošče zasedbe. In maja prihaja nova, ki jo bodo ob že utečenih hitih predstavili domači publiki.

Po dolgem času bodo Slovenijo v omenjenem paketu obiskali švedski d-beat nasilneži Martyrdöd, varovanci založbe Southern Lord, ki resda črpajo vplive iz Anticimex, Bathory ter Totalitär, ampak jih seveda tudi razširjajo v nove ekstreme, medtem ko je njihov nastop nič kaj manj usmiljen kot nastop Misery Index ali pa Converge.

Oder tega družbenokritičnega armagedona pa bodo odprli norveški Okkultokrati, kvintet, ki meša black/sludge/metal/hardcore punk.

CONVERGE
(USA – Epitaph)
http://www.facebook.com/converge

MISERY INDEX
(USA – Season of Mist)
https://www.facebook.com/MiseryIndex

MARTYRDOD
(Sweden – Southern Lord)
https://www.facebook.com/pages/Martyrdöd/175670445796819

OKKULTOKRATI
(Norway – Fysisk Format)
http://www.facebook.com/okkultokrati

Povezani članki: