Maybeshewill predstavljajo Fair Youth

Maybeshewill

Britanska post rock zasedba Maybeshewill je danes izdala svoj četrti album Fair Youth.  Na spletni strani Soundcloud si lahko tudi poslušate naslovni komad.

John Helps o albumu: “We’re really pleased that people can finally hear Fair Youth in full. It’s been a labour of love for all of us, and it’s something we’re really proud of. What people take from instrumental music is always open ended, but for us this record is about a lot of things. A constant feeling of motion, the dreamlike states you find at the end of extreme tiredness, absence and distance and, importantly, positive reactions to difficulties and barriers – using music as a way to get past real life problems I suppose.

Maybeshewill, ki ga tvorijo James Collins, Matthew Daly, John Helps, Robin Southby in Jamie Ward, se v postrockerskem ozračju, ki ga bogatijo predvsem z elektronskimi vložki in zvočno energičnostjo, giblje že dobrih 8 let, ob tem pa se zasedba oklepa DIY (naredi sam) estetike, ki se razteza od snemanja albumov pa vse do koncertne promocije. S tremi do danes izdanimi albumi, ki se mu v kratkem pridružuje še četrti, Maybeshewill še vedno trdno sedijo na prestolu novejših aktualnih zasedb postrock žanra, ki ga gradijo na kitarskem zvoku in ga bogatijo s klaviaturami, ki služijo mirnejšemu in subtilnemu izrazu. Prav tako pa je njihov zvok nabildan z raznimi subtilnimi elektronskimi posegi ter nenazadnje tudi godalnimi vložki.

Ena vidnejših novejših instrumentalnih post-rockovskih zasedb se poleg novega albuma vrača tudi v Ljubljano in sicer 30. oktobra v Channel Zero.

Povezani članki:

Značke: