Video dneva: Division

Division

V tem tednu so predloge za video dneva dali Division. Zgodba mariborske pop rock skupine se je pričela v času guljenja srednješolskih klopi. Studijski prvenec Kratka zgodovina tega trenutka (posnet 5  let za tem, 2009) je posnela stara zasedba – na mestu kitarista Tomislava Šarenaca dandanes ubira strune Andrej Knehtl. Tekstopisec in ritem kitarist Tomaž Bratuša je gonilna sila benda, vokalistka Tanja Rafolt izboljšuje žensko kvoto na lokalni rock sceni, nepogrešljivo ritem sekcijo pa izpopolnita basist Martin Počkar in bobnar Jernej Bobanec. 13 zgodb albuma nas popeljejo na plesišče (swing, power rock), dajo podlago za sanjarjenje (power balade), ponudijo pristni indie občutke ali pa nas energično povprašujejo o razlicnih družbenih tematikah. Zase pravijo, da se ne obremenjujejo s komercialno vrednostjo svojega dela, z veseljem se premikajo po različnih kotičkih pop-rocka, uživajo v ustvarjanju lastne glasbe, ob tem pa na življenje pogledajo tudi skozi kritične oči. Sodelovali so na ŠOUROCK natečaju, predizbor za Rock Otočec, nastopali tudi z velikimi imeni kot Dan D, Šank Rock, Mi2. Trenutno skupina dela na novem materialu, ki ga obljubljajo se v tem letu.

Ponedeljek, 7. 7. 2014:

Mumford & Sons – Ghosts That We Knew (Live on Letterman)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dlxZVp0aLW0[/youtube]

Tomaž Bratuša: ”Zakaj Mumford? Ker sem vedno kot ustvarjalec in poslušalec glasbe zagovarja,l da je osnova vsake glasbe dobra melodija in šele potem pride na vrsto vsa produkcija in oni so odstranili iz glasbe efekte in pompozne sounde ter prepustili melodiji, besedilu in naravnemu zvoku inštrumentov da govorijo sami zase. Zakaj ta komad? Kdo pa še ni v življenju doživljal trenutkov, ki je želel samo prebolet in pozabit?”

Torek, 8. 7. 2014:

Kings Of Leon – Supersoaker

[youtube]http://youtu.be/izzY55ACUQo[/youtube]

Tomaž Bratuša: ”Še en band, ki nas je spomnil, da tudi v rock glasbi lahko najdemo lepoto in da to ni le glasbena zvrst razbijačev ampak pravih umetnikov. Kar se pa tiče komada…kitarski solo sestavljen iz enega tona in super deluje…genialno.”

Sreda, 9. 7. 2014:

Dan D – Čas

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y0Bw5A_pJ50[/youtube]

Jernej Bobanec: ”Brezčasna”

 

Četrtek, 10. 7. 2014:

Foals – Inhaler

[youtube]http://youtu.be/qJ_PMvjmC6M[/youtube]

Martin Počkar: ”Najbolj prepričljiv in ‘v nulo’ band letošnjega festivala InMusic v Zagrebu. Z energičnim nastopom so si med nami pridobili nove oboževalce.”

 

Petek, 11. 7. 2014:

Okttober – Lep dan

[youtube]http://youtu.be/ExckSO5BFjg[/youtube]

Martin Počkar: ”Iz mariborskega ustvarjalnega kotla je izšel nov glasbeni presežek.”

 

Sobota, 12. 7. 2014:

Paramore – Still Into You (live)

[youtube]http://youtu.be/d_RMDK6blik[/youtube]

Tanja Rafolt: ”Rada poslušam akustične izvedbe njihovih komadov so, hkrati pa obožujem vokal Hayley Williams.”

 

Nedelja, 13. 7. 2014:

Muse – Supermassive Black Hole

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pta-gf6JaHQ[/youtube]

Andrej Knehtl: ‘’Ker je totalno odpičen komad z dobrim besedilom in sproduciran ultra moderno. Poleg tega na pesem super paše ta psihadelični videospot. Navsezadnje pa gre za Muse…‘‘

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.