Spektakularni nastop Hawtina v Ambasadi

dejanhren-ag-richie-hawtin

dejanhren-ag-richie-hawtin

Summer Gathering

Ambasada Gavioli/ 26. julij 2014

So noči, ko se poklopi vse. Prav vse! Še najbolje je magično noč povzela zvezda večera Richie Hawtin s temi besedami, ki jih je zapisal na socialni omrežji: Twitter: “Vseeno mi je kaj kdor koli misli, Ambasada Gavioli je bila danes najboljši klub na svetu. Kako neverjeten kraj, vzdušje in ljudje. WOW” Facebook: “Obstajajo dobri in odlični nastopi (ter tudi nekaj slabih) … potem pa so še SPEKTAKULARNI nastopi, kjer se poklopi prav vse.”

Vrnitev v Ambasado Gavioli po 16 letih je bila kot povratek v nekakšen sanjam podoben spomin. Klub je del tako zgodovine naše glasbe, kot mene. Čudovit klub, ki je bil zasnovan v začetku 90. nas spominja na kreativnost arhitekture, ko razmišljaš izven svojih okvirjev oziroma vsaj preko štirih sten in nekaj zvočnikov. Lahko si samo predstavljam kako bi bilo, če bi bil ta klub na Ibizi. VSE NAJBOLJŠE Valentino Kanzyani in HVALA za povabilo na ta čudovit večer!!!

Na srečo Ambasada Gavioli ostaja v Sloveniji in dokazuje,da lahko brez težav konkurira celotnemu ibiškemu ‘establišmentu’. Včerajšnja noč je dokazala,da vse vendar ni izgubljeno, saj je kljub Severini na portoroški plaži in kupu drugih dogodkov v bližini, ravno poletno druženje v Ambasadi uspelo privabiti dovolj navdušencev, da je bil klub poln. Valentino Kanzyani, ki je kakor maja letos Umek, v Ambasadi tudi praznoval svoj rojstni dan, je na glavnem plesišču odlično zastopal barve naše države, čeprav se je v njegovem “driving technu” znašlo nemalo španskega vpliva. Od vokalnih vložkov v melodični španščini pa do same “vožnje v glasbi”. Njegov nastop je bil sanjav, mehek in tako tipično njegov, a vseeno španski ter pravi balzam za dušo! Ko je se je za mešalko pojavila Hawtinowa blond frizura, je zavel drugačen veter. Trši ritmi in izrazite bas linije ter pravi, izrazito plesni techno, sta na noge vrgla tudi tiste, ki so že omagali in nemalokrat je bilo mogoče začutiti kurjo kožo. Oba sta nedvomno velika mojstra, tako tehnično, kot tudi mojstra čutenja s publiko. Oba sta bila tudi očitno povezana z vsako dušo na plesišču in zgodil se je party, ki ga doživiš samo na vsake toliko. Party, ki te prevzame, priklene na plesišču, gane do te mere, da bi ustavil čas in ostal v tukaj in zdaj – čista popolnost! Od prve, do zadnje minute!

Na Mezzaninu sta v drugačnih vodah plula Binh in Barac, ki sta ponudila odlično možnost za malce počitka od vse evforije v spodnjem nadstropju. Njuna glasba je bila ravno dovolj počasnejša in malce nežnejša, da je delovala, kot krasna protiutež rjovečemu Hawtinovemu technu, obenem pa sta ponudila dovolj svežega, da nista bila niti malo dolgočasna.

Magično poletno druženje v Gavoiliju je dokazalo, da techno še zdaleč ni mrtev in da elektronska scena, kljub destruktivnim EDM devijacijam, napreduje! Ostaja upanje, ostaja evforija in na nek način ostaja tudi rave – točno takšen, kot ga imamo najraje – spektakularen!

Tekst: Barbara Poljanec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.