Opomnik: v četrtek, 12.6. Elektronika v mestu

Elektronika v mestu

Na Kongresnem trgu bo v četrtek 12.6. pod umetniškim imenom Stellar OM Source v Ljubljani premierno nastopila francoska ustvarjalka Christelle Gualdi, ki se je po študiju glasbene teorije preobrazila v eno najbolj zanimivih in pustolovskih producentk sodobne plesne ter eksperimentalne techno in house glasbe. Njen razvpiti techno album Joy One Mile pri newyorški založbi Rvng Intl., pri katerem je sodeloval tudi nemški čudežni deček Kassem Mosse, je nastal kot odmev na raziskovanja pionirske detroitske elektronike skozi sodobne sintetične tokove, ki ga je vplivni spletni glasbeni portal Juno okronal kar za album leta 2013. Stellar OM Source je s plemenitenjem strojnega funka prek čistokrvnega živega nastopa tudi redna gostja najpomembnejših festivalov neodvisne elektronske godbe.

Kongresni trg bosta isti večer elektrificirala pionirja techna in sodobne elektronike na domači grudi: Random Logic. Gregor Zemljič in Miha Klemenčič sta s postopnim odmikom od plesišč že leta 2001 za dolgometražec Numrebs prejela nagrado Radia France International za najboljši album elektronske glasbe. Njun v preteklosti že nagrajen live act sta po dolgo pričakovani vrnitvi nadgradila v svežo in izpiljeno audiovizualno pripoved in tako povezala dvajsetletno kariero potapljanja v hipnotičnost minimalističnega techno zankanja.

Glasbeni program zaključuje trio starih znancev ljubljanskega klubskega podzemlja, acid boy band Niplodok, ki v duhu pristnega jam sessiona s pomočjo analognih sintetizatorjev zvoka z gnetenjem raznovrstnih minimalističnih pejsažev raziskuje odzven post-industrijskega sveta in predstavlja eno najbolj intrigantnih skupin na domači elektronski sceni. Dogodek bo zaokrožil primorski vizualni kolektiv Izland, sicer sodelavec dua Silence, ki s stapljanjem tekočin v živo zrcali glasbo skozi večno spreminjajoče se organske pokrajine.

VSTOP PROST!!!

V primeru dežja bo dogodek prestavljen v Kino Šiška

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.