Opomnik! Jutri 3. obletnica Trainstation Squata!

Trainstation Squat Kranj javlja:

Letos mineva že tretje leto, odkar smo urbani mladinski alternativni kulturi v Kranju odprli nova vrata. 18. junija 2011 se je pisalo, ko smo vstopili in se naselili v zapuščene in nikogaršnje prostore na Kolodvorski 8 v Kranju. Vse do danes nam je z reciklažo uspelo iz razpadajoče barake narediti objekt, v katerem deluje:
– prireditveni prostor za koncerte, delavnice, video-projekcije, predavanja, druženje,
– prostor za vaje glasbenih skupin, ki ga trenutno koristi 5 bendov,
-audio studio, v katerem je v enem letu nastalo preko 30 posnetkov,
-atelje Chopich, ki še ni dokončan, vendar se v njem že tiskajo majice in izdelujejo značke,
-skejt poligon,
-spalnica,
-pisarna, v izgradnji
Sledi še ureditev info točke, hanging placa- kavarnica, kopalnice, sanitarije, terase, zgornji štuk ateljeja in okolice.

Trainstation Squat je samoniklo neformalno mladinsko prizorišče, ki je plod neštetih ur požrtvovalnega prostovoljnega mladinskega dela 20-glavega kolektiva, je alternativni center, katerega v Kranju obljubljajo že dobrih 15 let, a na koncu smo si ga spet zgradili sami!
Prižgali smo svečo Izbruhovemu Kulturnemu Bazenu in klubu SubArt, ter si postavili novega, tokrat za vedno! To nam je/bo uspelo z našo zagnanostjo in vašo podporo!

Zahvaljujemo se vsem, ki nas podpirate in obiskujete dogodke, zato vas vabimo na dvodnevno druženje in praznovanje rojstnega dne.

20. junij ob 21.00: Trainstation party (reggae, drum’n’bass, trance)

-Dj Shao (reggae, Raggalution)

-Waterproof d’n’b live band, Venecia (d’n’b/dub/dubstep/jungle with strong psytrance influence)
Band je novi revolucionarni elektroakustični kvartet, nastal v Benetkah, jeseni 2012 na sestanku štirih glasbenikov, ki jim je bilo skupno zanimanje za eksperimentiranje z novimi načini ustvarjanje zvokov in občutkov, nove načine razmišljanja besed, kot sta jazz in drum’n’bass.

-Dj Keeshobran (drum’n’bass scena)

-Dj Nibiru (forest psy trance)

21. junij ob 21.00: Koncert Dirtswitch, The Morrons in Ransom Call
after: dj-ja Hellfucker & GoCo (ni da ni)

-Dirtswitch je energična alternative rock zasedba iz Naklega pri Kranju, ki je pravkar izdala svoj drugi studijski album z naslovom »No Such Thing As Glory«. Gre za nadaljevanje in nadgradnjo zvoka, ki ga je skupina začrtala s prvencem »Phoenix Down« iz leta 2011. Člani so se tokrat poglobili v aranžmaje, različne uglasitve inštrumentov, ritmične strukture, glasbeni vplivi pa zajemajo vse od grungea do indie rocka in orientalskih lestvic. Skupina je posnela tudi videospot za prvi single z naslovom »Under My Skin«, ki je na spletu že naletel na odličen sprejem.

http://www.dirtswitch.com/
https://www.facebook.com/dirtswitch

Dirtswitch – Under My Skin (video):
http://youtu.be/IEI9tf-VSLc

-The Morrons: kranjska mešanica skatepunka, punkrocka in hardcora, čez katere skozi besedila teče zaključena zgodba o začetku konca, koncu začetka in vsem, kar se dogaja med začetim in končanim. AAAAAAAAAA!!!

https://www.facebook.com/themorrons
https://www.youtube.com/watch?v=iFQdLIyHjGY

-Ransom Call je nova sleaze metal/horror punk zasedba iz Kranja, katere začetki segajo v začetek leta 2013. Po nekaj kadrovskih menjavah skupino sedaj sestavljajo Dani (vokal), Markun (ritem kitara), Štular (solo kitara), Dare (bas) in Dime (bobni). Pred kratkim so v Studiu SubArt posneli prve demo posnetke z naslovom »Creatures On The Loose«, ki prinašajo štiri udarne skladbe, v najboljši tradiciji skupin, kot so Murderdolls, Wednesday 13, Sister, Ragdolls in podobne.

https://www.facebook.com/ransomcall
http://ransomcall.bandcamp.com/

Vstop prost/prostovoljni prispevki

Povezani članki: