Death To All – končno v Ljubljani!

Takole vabita Dihurčka na fešto, ki se bo dogodila 24. junija v Kinu Šiška:

Če ste kdaj slišali za besedno zvezo ”death metal”, niste nikoli mogli iti mimo skupine Death, katere vodja Chuck Schuldiner je z vsakim albumom podrl meje žanra in to počel vse do zgodnje smrti leta 2001. Pravzaprav so z leti Death kot zgolj death metal zasedba postali utelešenje pojma ”progresivni death metal”. Vpliv zasedbe Death je čutiti povsod – tako v ekstremnih kot manj ekstremnih modernih metal žanrih in pri raznih skupinah. Zapuščina Chucka Schuldinerja je tako močna, da so VSE Death plošče pojmovane kot klasiki metal žanra. Death videti s Chuckom Schuldinerjem je od leta 2001 seveda nemogoče. A to ne ustavlja horde oboževalcev po celem planetu, da se ne bi zadovoljili s približkom. In čeprav omenjeni pojem dela krivico imenu Death To All, lahko rečemo, da gre za najboljši približek utelešenju katerekoli inkarnacije originalnih Death.

Kot veste, je Chuck Schuldiner skorajda redno menjaval bendovske postave. Zato tudi vsaka plošča hkrati zveni kot Death in hkrati tudi ne. A v tem leži pravo bogastvo Schuldinerjeve zapuščine. In Death To All je projekt, ki ga je blagoslovila tako Chuckova mama, ki še danes bdi nad tem, da se kdo ne bi s Chuckovo zapuščino nesramno valjal v denarju, kot Eric Grief, nekdanji manager Chucka Schuldinerja.

Sam projekt je najprej v ZDA požel velik uspeh, nato so ga pod tem imenom preselili tudi v Evropo, kjer so nazadnje v postavi, ki je posnela album Human, navdušili stari kontinent. In ker je navdušenje ogromno, bodo basist Steve DiGiorgio, bobnar Sean Reinert, kitarist Paul Masvidal in gost vokalist/kitarist Max Phelps, ki bojda Chucka ”skine u nulo” nadaljevali z najboljšim in najbolj pristnim oživljanjem oz. utelešanjem Chuckove zapuščine.

Tudi v Ljubljani, kjer se bodo ustavili 24. 6. skupaj s kanadskimi kultnimi death metalci Gorguts, katerih vodja Luc Lemay nadaljuje z misijo, ki jo je opravljal v devetdesetih – tokrat okrepljen z bobnarjem zasedbe Origin in norim basistom in kitaristom iz zasedbe Dysrhythmia.

Že zdaj lahko trdimo, da bo tole največji death metal koncert, kar ga bo Slovenija letos uzrla.

Dogodek na FBju: https://www.facebook.com/events/577349672354800/

Ostali dogodki Dihurčkov:

 

Povezani članki:

Značke: ,