Uriah Heep predstavljajo svež video za pesem One Minute

Uriah Heep

Britanska rock zasedba Uriah Heep je izdala video za njihov novi singl One Minute.  Komad se bo nahajal na albumu Outsider, ki bo izšel 6. junija pri Frontiers Records. To bo njihov že 24. album.

zasedba:
Mick Box: kitara
Phil Lanzon: klaviature
Bernie Shaw: vokal
Russell Gilbrook: bobni
Dave Rimmer: bas

 

seznam komadov na albumu Outsider
1. Speed Of Sound
2. One Minute
3. The Law
4. The Outsider
5. Rock The Foundation
6. Is Anybody Gonna Help Me?
7. Looking At You
8. Can’t Take That Away
9. Jessie
10. Kiss The Rainbow
11. Say Goodbye

Zasedba 25. julija znova prihaja v Slovenijo. Nastopili bodo v Batujah, v sklopu festivala Rock Batuje, skupaj z  Bohem, Heavenix in Pelhan.

Uriah Heep so izdali svoj prvi studijski album leta 1970 in sodijo skupaj s skupinami Deep Purple, Led Zeppelin in Black Sabbath med rock velikane, ki so definirali iztočnice heavy metala in hard rocka. Uriah Heep so pionirji, ki so med drugim definirali uporabo več delnih vokalnih zborovskih petij v rocku, kar je njihovi glasbi že takoj na začetku kariere vdahnilo poseben pečat in prepoznavnost. Od njih so “prepisovale” tudi takšne skupine, kot so bili Queen. S hiti Wizard, Easy Livin’, Lady In Black, Free Me, Gypsy, Look At Yourself, Stealin’… so se zapisali med nesmrtne!

Po zaključku nemške turneje v začetku leta 2007 se je zasedba Uraih Heep pod vodstvom edinega originalnega člana Micka Boxa okrepila z novim bobnarjem Russellom Gilbrookom, ki je pred tem sodeloval s Tony Iommijem (Black Sabbath), Van Morissonom in Johnom Farnhamom. Tako okrepljeni Uriah Heep so krenili v letu 2008 na novo svetovno turnejo, na kateri so promovirali svoj novi studijski izdelek “Wake The Sleepeer” (2008).

Leta 2009 pa praznuje skupina 40. let obstoja. Tako je izdala album “Celebration”, na katerem so uvrščeni njihovi največji hiti, odigrani na novo v trenutni zasedbi. K temu naboru so dodali tudi dve povsem novi skladbi.

Uriah Heep so posneli in izdali naslednik albuma “Wake The Sleeper” (2008) z naslovom “Into The Wild”, v aprilu 2011 preko italijanske založbe Frontiers Records. Skupina je v prid promocije albuma izvedla sveženj koncertnih nastopov razpetih preko globusa v obdobju 2011-2012.

V lanskem letu je za rakom na trebušni slinavki umrl dolgoletni basist skupine Trevor Bolder. Na njegovo mesto je vstopil, kot novi član zasedbe basist Dave Rimmer, s katerim so Uriah Heep v lanskem letu nadlajevali koncertne nastope po evropskih festivalih. Eden takšnih nastopov se je zgodil tudi, dne 04.07.2013, ko so Uriah Hep nastopili v sklopu tradicionalnega mariborskega festivala Lent.

 

Povezani članki:

Značke: