Tabu ne počivajo

Tabu

Skupina Tabu ne počiva niti za minuto. Tik pred spektaklom s simfoničnim orkestrom 12. junija v Križankah na tradicionalnem Dnevu 202 so nam postregli s še eno glasbeno poslastico, tokrat s sodobnim singlom ‘Male vojne’. Suvereni vokali, trši beati in brezkompromisno besedilo v kombinaciji sodobno produkcijo (Žarko Pak/Simon Vinestock) prinašajo svež veter med utečene forme slovenske glasbe. Tabuji se ne bojijo poskušati novih stvari, kar so v preteklosti že ničkolikokrat dokazali in tudi ‘Male vojne’ bodo nedvomno novo, zelo pisano poglavje v Tabujevi obsežni knjigi uspešnic.

‘Male vojne’ so že četrti single z EP-ja Hvala za ribe!, ki s tem postaja ena najuspešnejših malih plošč pri nas. Čeprav je na prvi posluh vsebina pesmi tipična bitka med spoloma, se Tabuji muzajo in pravijo malo drugače. Male vojne so oda čisto posebni ljubezni – malo močnejšemu in nevarnejšemu odnosu, kot ga je vajena večina izmed nas. “Nekateri ljudje se imajo radi tudi na malo bolj boleče načine in potrebujejo vsakdanje male medsebojne vojne, da so zadovoljni in zadovoljeni,” je razložil avtor besedila Iztok Melanšek.

Za omenjeni single nam dekle in fantje poleti obljubljajo tudi videospot, ki pa bo prav tako malo drugačen, kot smo jih vajeni. Do takrat si lahko radovednost potešimo z lyric videom, ki si ga lahko ogledate spodaj.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yLRrZ83Xi6M[/youtube]

Povezani članki:

Značke: