Mlada hrvaška kantavtorica Luce predstavlja svojo prvo pesem Možda mi

Luce (foto: Luka Nižetić)

Diskografska hiša Menart je v mladi kantavtorici Luce prepoznala velik potencial in jo vzela pod svoje okrilje. Te dni tako predstavlja prvo pesem Možda mi, za katero je posnela tudi videospot.

Luce je avtorica glasbe, medtem ko je besedilo delo Ines Prajo, ki je znana predvsem po sodelovanju s skupino Meritas, Massimom in drugimi. Za aranžma in produkcijo je bil zadolžen Zvonimir Dusper – Dus, video pa je posnet v režiji Luke Nižetića, ki mu prav ta spot predstavlja debitantsko izkušnjo v vlogi režiserja.

Korenine svoje glasbe je Luce našla v glasbi skupin kot so The Cranberris, Pearl Jam, z odraščanjem (tako osebnim kot vokalnim) pa je okus takratnega pop-rocka, rocka in občasnega grounga razširila na blues, soul in indie. Končni rezultat tega glasbenega odraščanja je ljubezen do mnogih žanrov in raznolikih umetnikov, od Otisa Reddinga, Ette James do Boba Dylana, Tracy Chapman, Paola Nutinija itd. Neodvisno od žanra, Luce priznava, da njeno uho vedno najprej izostri in doživi nekoliko nostalgične, melanholične, molske tone, ki so hkrati tudi temelj in prepoznavnost njenega avtorskega glasbenega izraza. Peti in nastopati je začela že v srednješolskih letih s takratno pop-rock skupino, v času študija pa se je preizkusila v nečem povsem novem zanjo, v mešani klapi Falkuša, tako iz radovednosti kot zaradi svojih dalmatinskih korenin in genov. Sledilo je petje na Rock Akademiji, kjer si je dokončno priznala, da je prav glasba tisto, čemur se želi v življenju povsem posvetiti.

Ni dvoma, da bo o Luce še veliko govora, saj svoj izredno močan glas veže v svež glasbeno-poetično-kantavtorski izraz!

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: