Metaldays javlja še zadnja imena

Metaldays

Metaldays je javil še zadnjih par imen. Zadnji potrjeni bandi so CROSSHOLDER (Madžarska) in še šest skupin, ki so zbrale največ glasov na Facebook glasovanju. Te skupine so: CORDURA (Slovenija), WEEPING SILENCE (Malta), THORNS OF HERESY (Hrvaška), DRAKUM (Španija), NUCLEAR CHAOS (Mehika) in HELSLAVE (Italija). NUCLEAR CHAOS so tisti, ki jim pripada čast, da naslednje leto nastopijo na glavnem odru, saj so na Facebook glasovanju zasedli prvo mesto. Drugouvrščeni HELSLAVE pa bodo šli domov z posebnim snare bobnom, ki jim ga bo podaril naš sponzor FIRCHIE DRUMS.

CROSSHOLDER – Ujetniki časa – Madžari Crossholder prakticirajo pravi heavy metal v pravi epski maniri. Epskost je pri njih prešla v konceptualnost, saj je njihova glasba naslanja na roman “Crossholder – Captured By Time”. Vsako poglavje omenjenega romana se začne s pesmijo, le te pa so na albumu povezane v zgodbo, katero boste razumeli le, če prisostvujete njihovemu nastopu v živo.

NUCLEAR CHAOS – Veliki pok – Nuclear Chaos že od leta 2009 divjajo po poljanah melodičnega death metala in letos podo pridivjali tudi v Evropo in pokali v Tolminu. Kdor je pripravljen na grozečo in neustavljivo energijo velikega poka, naj jih nikar ne zamudi.

HELSLAVE – Presenečenje iz Italije – Na letošnji Metaldays festival prihaja skrivnostni band iz Italije, ki sliši na ime Helslave. Ker ne znamo italijansko, o njih ne vemo prav ničesar, razen tega, da igrajo mešanico melodičnega death metala in thrasha. Pustite se presenetiti, tako kot se bomo mi!

CORDURA – Astralna projekcija – Slovenci Condura so zrasli iz one-man-projekta Tima Drakslerja, ki se je kmalu po uspešnem medmrežnem sodelovanju s čilenskim vokalistom in guljenju materiala v privatnosti studia in vadnice odločil zavzeti tudi odre. V ta namen je okoli sebe zbral skupino nadarjenih glasbenikov. Condure na letošnjem Metaldays festivalu ne sme zamuditi nobeden privrženec progresivnega metala.

WEEPING SILENCE – Ne tako zelo tiho – Weeping Silence so se našli v gothic doomu, katerega občinstvu predstavljajo v vsej njegovi moči. Impresivna mešanica ženskih in moških vokalov ter sapo jemajoče melodije so razlogi zakaj je ta skupina med tistimi, ki jih na letošnjem festivalu nikakor ne smete zamuditi.

THORNS OF HERESY – Vsaka vrtnica ima trne – Thorns Of Heresy so novinci na sceni, prihajajo pa iz Hrvaške. Dovolite, da svoj trn krivoverstva zapičijo globoko v vaš goltanec, medtem ko uživate on njihovem surovem in brezkompromisnem death metalu. Na Metaldays festivalu, seveda.

DRAKUM – 8 Špancev in folk metal – Španski Drakum imajo radi svoj death metal začinjen z elementi folka. Sicer so šele začetniki, a so svojo pot že natančno začrtali in natančno vedo kam jih pelje – na velike odre. Privrženci folk death metala jih nikar ne zamudite v Tolminu, saj je Drakum skupina, na katero velja biti pozoren.

Povezani članki:

Značke: