Dirtswitch s singlom Under My Skin napovedujejo nov album

Dirtswitch

Gorenjski alternativci Dirtswitch bodo po treh letih koncertiranja, ustvarjanja in grajenja prepoznavnosti vsem privržencem trdega rocka postregli z novim albumom. Tri leta po izidu prvenca Phoenix Down, ki jih je popeljal tudi na tuje odre, zasedba štirih grungerjev napoveduje nov izdelek, tokrat s pomenljivim nazivom No Such Thing As Glory.

Dirtswitch so znani po tem, da združujejo težke kitarske riffe, udarne ritme in melodične vokalne harmonije v celoto, ki na slovensko glasbeno sceno vnaša izjemen vpliv severnoameriških glasbenih skupin. No Such Thing As Glory bo tako predstavljal nadaljevanje in razvoj zvoka, ki so ga Dirtswitch ustvarili s prvencem, hkrati pa obljublja več eksperimentiranja z različnimi uglasitvami in neobičajnimi ritmičnimi vzorci.

Material za novi album je nastajal vse od zaključka snemanja prvenca Phoenix Down, Dirtswitch pa so z 12 novimi skladbami v studio prvič stopili v lanskem poletju.

Prvi single z albuma, skladba Under My Skin, je ena izmed prvih skladb, ki so nastale po izdaji prvenca. S svojim hitrim tempom in pomnljivim refrenom izžareva energijo, ki jo člani zasedbe vnesejo v vsako pesem, njena lahkotnost pa zaokrožuje raznolikost vplivov različnih žanrov, ki se med seboj prepletajo na No Such Thing As Glory. Under My Skin skupino spremlja že lep čas, obiskovalci koncertov pa vedo, da si je že od samega začetka prislužila stalno mesto na seznamu skladb, ki jih Dirtswitch izvajajo v živo.

Novi album izide 20. maja, Dirtswitch pa se trenutno pripravljajo na jesensko turnejo, ko bodo ponovno nastopili po številnih klubih širom Slovenije, prav tako pa se znova ozirajo tudi proti koncertnim odrom v tujini.

Povezani članki: