Pozor! Prihaja Nu-Rock-Fest

V četrtek 17. aprila se bo v Gala Hali pod taktirko ŠKUC Ropot in Dirty Skunks kolektiva zgodil NU-ROCK festival, ki je mlajši underground brat znamenitega Novi Rock festivala!

Namen festivala je predstaviti širši množici alternativne mladine več zvrsti, tako tujih kot domačih manj znanih bandov. Tako bodo k nam prvič prišli norveški dark rockerji Wolves Like Us in ameriški I Am Heresy, kot lokalne atrakcije pa se bodo predstavili Real Life Version, In the crossfire, Bring On The Vanguards in Seehearspeak. Vsaka skupina igra svoj stil, tako da boste lahko ta večer slišali mix zvrsti kot so sludge, punkrock, metal, post-rock, hardcore … vse to za malih 9 eurov v predprodaji oz 12 eurov na dan koncerta!

časovnica:

18:30 blagajna
19:00 vrata
19:20 SeeHearSpeak
20:00 Bring on the Vanguards
20:45 In the Crossfire
21:30 Real Life Version
22:30 I Am Heresy
23:25 Wolves Like Us

WOLVES LIKE US so norveški kvartet iz Osla, ki radi igrajo glasno glasbo. Nekoč jim je nekdo rekel da so “Dark Rock” in to ni daleč od resnice. Leta 2010 so na pogorišču njihovih bivših skupin Amulet, Infidels Forever, JR Ewing in Silver nastali WOLVES LIKE US. Trdo delo jim ni tujka. V štirih letih so podpisali pogodbo s Prostetic Records in preko njih izdali dve plošči, ter koncertirali na več uspešnih evropskih turnejah. Glasbeni slog se spogleduje s skupinami Quicksand, Swervedriver, Hüsker Dü, Leatherface, Hot Water Music in the Afghan Whigs od katerih črpajo tudi glasbeni navdih… Prepustite se hrupni post zvočni podobi nove generacije. “Someone called us Dark Rock once, and thats not very far from the truth.” WOLVES LIKE US !!!

Predstavili bomo tudi novo zasedbo pevca znane skupine Boy Sets Fire. Delavare/New Jersey je rodno mesto skupine I AM HERESY. Nathan Gray (Boy Sets Fire) je združil moči z istomislečimi glasbeniki in v začetku prejšnjega leta so koncertirali tako v Ameriki kot na stari celini. Pred kratkim so podpisali pogodbo s Century Media, pri katerih so marca izdali album z naslovom Thy Will. Njihov zvok sega vse od Black Flag, Integrity, preko Slayer do Joy Division, Swans pa vse tja do Nachtmystium. Prepričajte se sami. I AM HERESY !!!

V tokratni ediciji Nu-Rock-Festa, pa bomo predstavili tudi štiri domače zasedbe. Dve od naštetih sta že uveljavljeni na slovenski “underground” sceni. REAL LIFE VERSION z Ajdovščine so stari znanci tako domačaih kot tujih odrov. Ravnokar so se vrnili iz obsežne evropske turneje, na kateri so širili njihov Post/Melodic Punk zvok/izročilo. Turnejo so izpeljali po načelu “Naredi Sam” ali po angleško “Do It Yourself”. REAL LIFE VERSION so polni energije tako na odru kot pred/za njim. Namreč, tako kot IN THE CROSSFIRE, ki bodo prav tako nastopili na letošnjem Nu-Rock-Festu, tudi sami organizirajo koncerte ostalih glasbenih skupin in tako povezujejo lokalno sceno v naši mali Sloveniji. IN THE CROSSFIRE so predstavniki Laško Hardcore scene in so nesporni “hardcore prvaki” že dobro desetletje. Tudi tokrat bodo brez dlake na jeziku dodobra pretresli Galo Halo do temeljev in naprej v podzemlje. Hardcore 4life !!!

Novost in svežina v našem glasbenem prostoru pa so vsekakor BRING ON THE VANGUARDS. O njih ne vemo prav veliko. Prepričal nas je nedavno objavljen video na youtube profilu za njihovo novo skladbo. Glede na videno in slišano sklepamo, da bo njihov nastop “stonersko” energičen. Nov projekt pa je nastal tudi iz razpadle zasedbe In-Sane. Namreč Dario Solenički (In-Sane), Jani Peljhan in Nejc Franca (oba Real Life Version) so svojo odvečno energijo preusmerili kam drugam kot v glasbo in rodili so se SEEHEARESPEAK.

Kot je bilo že omenjeno je Nu-Rock-Fest mnogo mlajši brat legendarnega festivala Novi Rock. Od njegovega začetka v letu 81 prejšnjega stoletja, se je marsikaj spremenilo. Med drugim so se koncerti z velikih koncertnih dvoran premaknili v manjše, bolj “underground” klube, glasbeni žanri so se pomešali, veliko je bilo “reciklaže”. Je res vse tako drugače? Presodite sami 17. aprila v Gala Hali na Metelkovi v Ljubljani. NU-ROCK-FEST !!!

Vstopnice so na voljo preko On Parole Productions/Madness Shop/ Shop Masterofmetal/ Zoso Muzika/ Jazz Klub Satchmo

Cena vstopnice v predprodaji: 9€
Cena vstopnice na dan koncerta: 12€

WOLVES LIKE US

https://www.facebook.com/wolveslikeusss

I AM HERESY

https://www.facebook.com/iamheresy

REAL LIFE VERSION

https://www.facebook.com/pages/Real-Life-Version/386059855544

IN THE CROSSFIRE

https://www.facebook.com/inthecrossfireITC

BRING ON THE VANGUARDS

https://www.facebook.com/BringOnTheVanguards

SEEHEARSPEAK

https://www.facebook.com/pages/SEEHEARSPEAK/213663625482441

Povezani članki: