MetalDays 2014 javlja še nekaj imen!

MetalDays

Zabavali nas bodo namreč pionirji ameriškega power metala Riot, ki jih nikakor ne sme zamuditi nobeden privrženec heavy metala. Z druge strani luže prihajajo tudi bizarni ekstremneži Cattle Decapitation, ki vedno znova dokazujejo da je death metal s pridihom grindcora večen. Severnjaki Helheim bodo s svojim odličnim black metalom navdihnjenim s severnjaškimi folk motivi poskrbeli, da prisotnim zaledeni kri v žilah. Da se bo pa lahko množica do konca razživela, dodajamo še Beheaded.

RIOT
Meči in tequila na Metaldays!

Letos nas bodo s svojo prisotnostjo počastile prav posebne legende. S ponosom najavljamo Riot – pionirje ameriškega power metala. Odri pod njimi so se tresli že v časih, ko veliko Metaldays obiskovalcev še sploh ni bilo načrtovanih, kaj šele rojenih. Po letih mnogih sprememb v zasedbi, slovesov, ponovnih vrnitev in še več odličnih nastopov se bodo sedaj končno ustavili v Tolminu. Nikar ne zamudite tega markantnega nastopa, saj vas čaka neprecenljiva lekcija klasičnega metala 80tih.

CATTLE DECAPITATION
… zavrteli vam bodo glave

Iz San Diega prihaja resnično težka glasbena artilerija. Cattle Decapitation svoj progresiven in tudi melodičen death metal bogatijo z grincore vložki ter ustvarjajo tesnobno, mračno in vznemirljivo kuliso svojim socialno kritičnim, tudi misantropičnim tekstom. Ogrejte vratove in zavrtite glave, tokrat gre zares!

HELHEIM
Prihajajo Vikingi!

Helheim so že dve desetletji na svojem poganskem pohodu, na katerem predstavljajo svojo verzijo viking metala. Piščali, trobil in harf v njihovi glasbi ne boste našli. Skupina prisega na preprost black metal, ki poslušalce popelje čez kruta, hladna in temna kraljestva proti hladnemu severu. Poglobljeni teksti, daleč stran od površne zabave, odlično zaokrožajo njihov prav poseben zvok. Epsko!

BEHEADED
Malteški krvniki

Pazite, da vam glava ostane združena z vratom, ko bodo na odru Beheaded s svojimi brutalnimi bastbeati in obglavljujočimi rifi. Gospodje iz mediteranskega otoka ne jemljejo ujetnikov, zato pazite na svojo glavo. Pet albumov, vključno z zadnjim “Never To Dawn”, ima na pretek eksplozivnega materiala, ki Metaldays utegne stati kar nekaj glav.

www.metaldays.net
www.facebook.com/MetalDaysFestival

Potrjene skupine:

VOLBEAT
MEGADETH
OPETH
SABATON
HEAVEN SHALL BURN
CHILDREN OF BODOM
SATYRICON
MY DYING BRIDE
AMORPHIS
TIAMAT
MOONSORROW
SUFFOCATION
SALTATIO MORTIS
OBITUARY
BORKNAGAR
POSSESSED
GRAVE
IMMOLATION
VADER
PRONG
RIOT
KADAVAR
ALCEST
IN SOLITUDE
INQUISITION
ABORTED
GHOST BRIGADE
ASPHYX
ARTILLERY
BENIGHTED
CATTLE DECAPITATION
HAVOK
HELHEIM
BEHEADED
VALIENT THORR
ALPHA TIGER
MANILLA ROAD
TURNING GOLEM
CRIPPER
SOEN
VANDERBUYST
NOCTURNAL DEPRESSION
GOLD
DOWNFALL OF GAIA
SCARAB
PYREXIA
METALSTEEL
BRUTALITY WILL PREVAIL
CONDEMNATIO CRISTI
BLACK DIAMOND
CRUEL HUMANITY
RISING STORM
ROXIN PALACE
AFRICAN CORPSE
SAPIENCY
ZANTHROPYA EX
INCITER
ALOGIA
REST IN FEAR
SPACE UNICORN ON FIRE
WITHIN DESTRUCTION
SKELFIR
TORTURE PIT
DEADEND IN VENICE
ZARIA
MEPHISTOPHELIAN
ARMAROTH
DEAD TERRITORY
FALLEN UTOPIA
AS IT COMES
LORD SHADES
FROM THE DEPTH
TOTAL ANNIHILATION
ABINCHOVA
CHAIN OF DOGS

Povezani članki:

Značke: