Eskobars – vizualizacija skladbe Dej povej

Eskobars

Za zanimivo in edinstveno vizualizacijo skladbe ‘Dej povej’ je poskrbel Domen Lo, s katerim so Eskobars že sodelovali pri videospotu za skladbo ‘Ni dovolj’»Nekaj mesecev neprespanih noči, črnih obrob pod očmi, odpoved hrbtnega dela okostnjaka od prekomernega čepenja za delovno površino… Gre za enega, največjega, od zaključnih projektov mojega magistrskega študija ilustracije na Fakulteti za dizajn,« o videospotu pravi Domen Lo.

Videospot je sicer svojo premierno predstavitev že doživel – kot prvi so si ga lahko ogledali obiskovalci koncerta skupine Eskobars v ljubljanskem Kinu Šiška prejšnji teden, kjer so fantje prav na dan izida tudi v živo predstavili nov album ‘Ni dovolj!’. Videospot je bil končan tik pred zdajci – šele v zgodnjih jutrnajih urah premiernega dne. Tudi Eskobars so si ga v končni obliki lahko ogledali šele dobro uro pred premieno predstavitvijo, saj so režiserju, ilustratorju in avtorju Domnu pustili proste roke – in le tako so lahko nastali umetniški liki: plahutajoči in prepevajoči metulj-televizorji, lebdeče oko-ribice, sestavljajoče se sprehajajoče hišice, skakajoče podstavke za naslovnjače z rilci … Končni izdelek je nedvomno nekaj novega in drugačnega.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=91LxxS_Xyes[/youtube]

http://www.domenlo.com

Eskobars – novi album ‘Ni dovolj!’

Eskobars so 17.4.2014 izdali svoj drugi album ‘Ni dovolj!’. Album je nastajal v času od izida prvenca ‘Eskobars’ leta 2010. Iz prvotnih demo posnetkov so Eskobars izpilili zvok skladb na albumu; single ‘Hodim naprej’ je edini, ki je obdržal obliko prvotnega posnetka in nima ‘živih’ bobnov ampak je posnet z ritem mašino, aktualni single ‘Dej povej’ pripoveduje zgodbo o ljubosumju, album pa vsebuje tudi naslovni single ‘Ni dovolj’, za katerega so Eskobars posneli tudi videospot, ter skladbo ‘Vidim ti v očeh’.

Album ‘Ni dovolj!’ je album z dušo in prinaša nekakšen zgodovinski pregled dogodkov iz življenja skupine Eskobars. Teksti temeljijo na osebnih izkušnjah članov skupine in pripovedujejo zgodbe o odnosih znotraj (in zunaj) skupine – prinašajo predvsem teme, kot so ljubezen in odnosi. Avtor večine skladb je tudi tokrat frontman Jure LesarBogdan SojičTeo Collori in Rok Druscovich pa so sodelovali pri besedilih skladb ‘Iluzija’, ‘Ni dovolj’ in ‘Ocean’. Pri zadnji skladbi albuma (‘Bele zastave’) je avtorsko sodeloval tudi producent albuma Dejan Radičević. Na albumu ‘Ni dovolj!’ se nahaja priredba skladbe‘Potnik’, ki jo v originalu lahko slišite na prvencu skupine Eskobars – skladba je na albumu izvedena v živo, Eskobars pa so se pri aranžmaju tokrat malce poigrali in odigrali skladbo brez pravil, brez metronoma, v pank slogu.

Eskobars z drugim albumom stopajo korak naprej v svojem glasbenem razvoju – skladbe odsevajo energičnost, aranžmaji bazirajo na kitarah, Jure Lesar, večinski avtor skladb pa se je ponovno izkazal kot izjemen poet.

Ostanite v stiku s skupino Eskobars:

Facebook: https://www.facebook.com/eskobarsband

Web: http://www.eskobars.com/

Povezani članki:

Značke: ,