Bilbi: To ni blues – premiera videospota

foto: Ramaida Osim

Na velikonočni petek Bilbi predstavlja svoj novi videospot za skladbo “To ni blues”. Na ogled je na spletu, kjer je na dan premiere možen tudi brezplačni download skladbe. Bilbi sodeluje z vizualno ekipo, s katero je sodelovala že pri videospotu za skladbo 505. Spot sta posnela Sandi Kolarič in Ramaida Osim, katera je poskrbela tudi za styling. Snemanje je potekalo v Mariboru, kot se za štajerski šanson tudi spodobi. “Blues”, kot metafora za življenje, je inspirirala ekipo k drznosti in realizmu.

“Maribor ima poleg svojega šarma tudi zelo grobo socialno plat in ta nam je predstavljala izziv pri ustvarjanju,” meni Bilbi.

Za izdelkom stoji nova ekipa glasbenikov s katerimi Bilbi že nekaj časa sodeluje na koncertnih odrih. Glasbo in besedilo sta tudi tokrat napisala skupaj z Gregorjem Stermeckim, producentsko delo pa sta zaupala kitaristu Petru Deklevi.

Bilbi: “Aranžma je nastajal bendovsko. Z Gregorjem sva pripravila osnovo in Direktorji so jo oblekli v igriv, drzen rock&roll. Igrali in kreirali so Peter Dekleva (kitare), Davor Klarič (klaviature in sintetizatorji zvoka), Urban Krč (bobni) in Luka Herman Gaiser (kontrabas). Prvič smo se v studiu lotili snemanja “v živo”, kjer vsi glasbeniki igrajo naenkrat in se duh glasbe poskuša ujeti v najbolj pristni obliki. Bilo je naravnost magično in s konceptom bomo nadaljevali tudi pri skladbah, ki so v pripravi. V studiu Codelli je pomagal še tonski tehnik Aleks Vičič, za mastering je poskrbel Anej Kočevar.”

 

Bilbi – To Ni Blues

Glasba: Maja Pihler Stermecki / Gregor Stermecki

Besedilo: Maja Pihler Stermecki / Gregor Stermecki

Aranžma: Peter Dekleva / Davor Klarič / Urban Krč / Luka Herman Gaiser

 

Kamera: Sandi Kolarič / Ramaida Osim

[youtube]http://youtu.be/tEbImvCgxoQ [/youtube]

 

Povezani članki:

Značke: ,