Help! – The Beatles tribute

Help! - The Beatles tribute

Krško / Mladinski center Krško
8. 3. 2014

Vsi poznamo vsaj pesem ali dve od enega najbolj oziroma najbolj popularne skupine na svetu, The Beatles. In tu mislim vsi – tudi najbolj težki metalci ali najbolj zagriženi punksi poznajo kakšen komad od Beatlov. To je bilo tudi jasno razvidno na sobotnem koncertu cover banda Help! v MC Krško. Gre za peterico mladih glasbenikov, ki sestoji iz dveh Američanov, ki sta se pred leti preselila v Slovenijo, srečala še tri ljubitelje Beatlov in so tako naredili ta zanimiv tribute band.

Koncert, ki je trajal 2 uri in je postregel z okoli 40 pesmimi Beatlov od njihovega samega začetka do zadnje skupne odigrane pesmi, je naredil nekaj, kar se v Krškem le še redko zgodi (na koncertih, kjer je rock glasba rdeča nit, to je); plesali smo, peli smo in ob koncu zahtevali še. Tudi tisti prisotni metalci, panksi in nič hudega sluteči fantje, ki so jih punce zvlekle na koncert. Hočeš nočeš padeš v znane melodije, ki so prisotne že vse naše življenje, pa če jih slišimo zavestno ali pa so zgolj kot backround noise na radiu. In stvar deluje, oh, kako deluje! Band je oblečen kot pravi Beatli, govorijo lepo angleščino kot pravi Beatli, inštrumenti so takšni, kot so jih imeli pravi Beatli in kar igrajo, igrajo zares. In v našem primeru se je za pičlih 5 € padlo v večer polnega plesa, dobrega druženja nekje 70 obiskovalcev, ki bi ga z lahkoto ponovila vsaj dvakrat letno, zgolj zaradi odlične energije, odličnega vzdušja in vse te lepe, melodične glasbe, ki prav lepo poboža dušo. In ni me sram priznati, da mi je bil to eden izmed boljših koncertov letos; povsem nepričakovano, ampak ravno zato verjetno tako dober. Če imate možnost, se prepričajte sami, saj bodo Help! odigrali še kar nekaj koncertov po Sloveniji: http://helpabeatlestribute.com/.

Vsem moškim zagotavljam pet dodatnih točk, če boste peljali svojo boljšo polovico na ta koncert (seveda, če ji je do te glasbe). In bodite še bolj romantični in plešite, ker šele tu bo prišla do izraza vsa ta glasba Beatlov, ki niso naključno imeli vedno krog kričečih oboževalk – fantje so vedeli, kaj delajo in dejstvo, da stvar deluje 60 let kasneje, je lep pokazatelj.

Klara Zorc

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.